16.7 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
More

    Ένα μικρό ρομπότ με ισχυρή… προσωπικότητα αποκάλυψε η Disney Imagineering

    Η Disney Imagineering, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του “γίγαντα” της ψυχαγωγίας, έχει παρουσιάσει κατά καιρούς τεχνολογικά προηγμένα ρομπότ που έκαναν εντύπωση. Πρόσφατα όμως σύστησε στο κοινό την πιο… αξιολάτρευτη ίσως δημιουργία του μέχρι σήμερα.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του International Conference on Intelligent Robots and Systems στο Ντιτρόιτ, η Disney παρουσίασε ένα νέο, δίποδο ρομπότ που μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια και χωρίς να χάσει την ισορροπία του, ακόμα και όταν κάποιος το σπρώχνει. Παράλληλα, μπορεί να πλοηγηθεί σε δύσκολο έδαφος, είναι ως επί το πλείστον  3D printed και αναπτύχθηκε από μια ομάδα της Disney Research στη Ζυρίχη σε λιγότερο από ένα χρόνο, με επικεφαλής τον ερευνητή επιστήμονα Moritz Bächer.

    «Οι περισσότεροι ρομποτικοί επικεντρώνονται στο να κάνουν τα δίποδα ρομπότ τους να περπατούν», δήλωσε ο ερευνητής της Disney Morgan Pope. «Στη Disney, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό – τα ρομπότ μας μπορεί να χρειαστεί να καμαρώσουν, να γλιστρήσουν, να τρέξουν για να μεταφέρουν το συναίσθημα που χρειαζόμαστε».

    Εκτός από τις εντυπωσιακές δυνατότητες περπατήματος και εξισορρόπησης, το ρομπότ είναι επίσης εξαιρετικά εκφραστικό χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσει τη λειτουργικότητα της κίνησής του. Οι δύο κεραίες του μπορούν να κουνηθούν σαν αυτιά γάτας και το κεφάλι του κινείται πάνω, κάτω, γύρω και γέρνει για να μιμηθεί το συναίσθημα μέσω της γλώσσας του σώματος.

    Δείτε το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: “Άνοιγμα” και στα καζίνο με τον πρώτο κουλοχέρη «Squid Game» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles