18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο! Μια “ανάσα” από την εξαγορά της Activision Blizzard η Microsoft

    Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft εξελίχθηκε σε πραγματικό “θρίλερ” το προηγούμενο διάστημα. Πλέον, όμως ο δρόμος ανοίγει και πέφτουν τα τελευταία εμπόδια για να κλείσει το deal “μαμούθ” των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA) μπλόκαρε αρχικά τη συγχώνευση μεταξύ της Microsoft και του κολοσσού των video games νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η απόφαση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις ακόμη και από πολιτικούς, με τις δύο εταιρείες να ισχυρίζονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «κλειστό για επιχειρήσεις». Στη συνέχεια, οι εταιρείες υπέβαλαν μια αναδιαρθρωμένη συμφωνία τον περασμένο μήνα, που περιελάμβανε τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων παιχνιδιών cloud για υπάρχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στον γαλλικό εκδότη βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι “αν και η CMA έχει εντοπίσει κάποιες περιορισμένες ανησυχίες που διατηρούνται και στη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα με τα οποία η CMA έχει συμπεράνει καταρχήν ότι θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά”.

    Οι ανησυχίες που διατηρούνται σχετίζονται με ορισμένες διατάξεις που αφορούν την πώληση των δικαιωμάτων streaming του cloud της Activision στην Ubisoft, οι οποίες θα μπορούσαν να παρακαμφθούν, να τερματιστούν ή να μην εφαρμοστούν. Ωστόσο, η Microsoft έχει προτείνει μέτρα επανόρθωσης για να διασφαλίσει ότι οι όροι της πώλησης θα εφαρμοστούν. Αναμένεται η τελική απόφαση μετά τη διαβούλευση της CMA.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles