18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Επικίνδυνες οι διαστημικές πτήσεις της Blue Origin καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

    Κακά είναι τα «μαντάτα» για τη διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, καθώς πρόσφατα είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι καταγγελίες 21 εργαζομένων που σχετίζονται με ζητήματα ασφαλείας αλλά και περιστατικά σεξιστικής συμπεριφοράς.

    Καταγγελίες περί ασφάλειας και σεξιστική συμπεριφορά

    Πιο αναλυτικά, εργαζόμενοι της Blue Origin, πρώην και νυν, αναφέρουν ότι η εταιρεία αγνόησε τα θέματα ασφαλείας για να κερδίσει πλεονέκτημα στον διαστημικό αγώνα. Σύμφωνα με σχετική επιστολή, έχουν γίνει πάνω από 1.000 αναφορές για ζητήματα που σχετίζονται με τους κινητήρες που τροφοδοτούν τους πυραύλους της Blue Origin. Τα προβλήματα λέγεται ότι δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Πολλοί από τους συντάκτες της επιστολής, αναφέρουν, ότι δεν θα πετούσαν ποτέ με πύραυλο της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Blue Origin απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η αμερικανική αρχή ανέφερε ότι παίρνει τις καταγγελίες περί ασφάλειας πολύ σοβαρά και θα ξαναδεί το ζήτημα.

    Επίσης, το προσωπικό καταγγέλλει ότι η διοίκηση έχει μια ιδιαίτερη μορφή σεξισμού, ενώ πολλοί διευθυντές και ανώτερο προσωπικό έδειξαν σταθερά ακατάλληλη συμπεριφορά προς τις γυναίκες. Ο εκπρόσωπος όμως πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για διακρίσεις και παρενοχλήσεις κάθε τύπου.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε ο δρόμος για την επόμενη γενιά του Wi-Fi

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles