18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Επίσκεψη στο Huawei exclusive service center στην Αθήνα (photos & video)

    Χθες Δευτέρα 25/09, βρεθήκαμε καλεσμένοι στο Huawei exclusive service center, το μοναδικό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της οδού Μιχαλακοπούλου 178. Γνωρίσαμε τους εξειδικευμένους τεχνικούς του καταστήματος, είδαμε από κοντά τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες επισκευής και μιλήσαμε με τους υπευθύνους, όσον αφορά την επισκευή κινητών της Huawei.

    DSC_0597_Moment

    DSC_0574

    Το επισκευαστικό κέντρο της Huawei έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη γνωστή Procordia, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στην επισκευή διάφορων smartphone brands, εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα. Λειτουργεί τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 17.00 και μπορεί να παρέχει υποστήριξη και τηλεφωνικά μέσω της γραμμής 211 1988000. Αυτή τη στιγμή απασχολεί τρεις καταρτισμένους τεχνικούς, με τους οποίους συνομιλήσαμε και μας έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού επισκευής αλλά και του διαγνωστικού εργαλείου που χρησιμοποιούν πριν και μετά την επισκευή της συσκευής, ώστε να εξασφαλιστεί η άρτια λειτουργία της, εν τέλει. Να σημειώσουμε πως πολλές επισκευές μπορούν να γίνουν και αυθημερόν, ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες, εφ’όσον το ανταλλακτικό βρίσκεται σε απόθεμα.

    sdr

    Το κέντρο, προφανώς, εξειδικεύεται στις συσκευές Huawei και μπορεί να επισκευάσει οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεται εντός ή εκτός εγγύησης, αρκεί να έχει πωληθεί στην Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως, ανεξάρτητα από το ποιο κατάστημα αγοράσατε τη συσκευή σας, ακόμη και εκτός Ελλάδος (αλλά από χώρα της Ε.Ε.), είτε έχετε, είτε δεν έχετε την απόδειξη αγοράς (συστήνεται να την έχετε), η συσκευή αναγνωρίζεται μέσα από το σειριακό αριθμό της και μπορεί να επισκευαστεί! Φυσικά, αν βρίσκεται εκτός εγγύησης θα υπάρξει η αντίστοιχη επιβάρυνση, για την οποία ο πελάτης ενημερώνεται εκ των προτέρων και αποφασίζει αν θα προχωρήσει ή όχι στην επισκευή.

    cof

    cof

    Η Huawei έχει σκοπό να λειτουργήσει ακόμη ένα, παρόμοιο επισκευαστικό κέντρο εκτός Αθήνας, όμως αναγνωρίζει την ανάγκη κάλυψης όλων των Ελλήνων χρηστών, ακόμη και όσων βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Έτσι, έχει δημιουργήσει την υπηρεσία Pick Up & Return, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ Courier, ώστε να παραλαμβάνεται η συσκευή σας, να αποστέλλεται στο κέντρο επισκευής και να επιστρέφει σε εσάς, δωρεάν, αρκεί να βρίσκεται εντός εγγύησης. Σε περίπτωση που βρίσκεται εκτός εγγύησης, ο πελάτης επωμίζεται τα μεταφορικά κόστη.

    sdr

    cof

    Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει υψηλών προδιαγραφών πολύμετρα, σταθμούς συγκόλλησης, πρέσα για το σφράγισμα της συσκευής μετά την επισκευή, ειδικά εργαλεία για το ασφαλές άνοιγμα των unibody συσκευών με θερμαινόμενη πλάκα (ώστε να μαλακώσει η ειδική κόλλα και να αφαιρεθεί εύκολα το πίσω μέρος), μικροσκόπιο για διάγνωση βλαβών στην πλακέτα και φυσικά το διαγνωστικό εργαλείο που ελέγχει όλα τα υποσυστήματα της συσκευής.

    Ο Huawei service manager Ελλάδας και Κύπρου, κ.Κωσταντίνος Καράμπελας, μας ξενάγησε στο χώρο και μοιράστηκε μαζί μας τις κυριότερες αιτίες άφιξης των συσκευών στο service center. Τους καλοκαιρινούς μήνες και το Σεπτέμβριο, οι βλάβες από πτώση αλλά και έκθεση στο νερό είναι πολύ συχνές, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο τα αίτια ποικίλλουν. Ωστόσο, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε συσκευές που έρχονται με συμπτώματα “αργής” λειτουργίας, τα οποία συχνά διορθώνονται με ένα απλό reboot και “καθάρισμα” μέσω software. Συστήνει στους χρήστες να κάνουν reboot τη συσκευή τους, έστω μια φορά την εβδομάδα, καθώς έτσι θα λειτουργεί ταχύτερα, ακριβώς όπως οι υπολογιστές μας.

    Z

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε “Smartphone Festival by Huawei”, το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα και θα περιλαμβάνει, events, διαγωνισμούς αλλά και εκπτώσεις σε συγκεκριμένα μοντέλα της Huawei.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles