23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Έρχεται στην Ευρώπη το Threads της Meta

    Το Threads κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις περισσότερες χώρες του κόσμου τον περασμένο Ιούλιο, αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση στο X του Elon Musk, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. Το Threads έφτασε τους 100 εκατομμύρια χρήστες την πρώτη εβδομάδα του, αλλά στη συνέχεια είδε σημαντική πτώση. Η πλατφόρμα που ανήκει στη Meta απαριθμεί σήμερα περίπου 73 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε σύγκριση με τα 365 εκατομμύρια του X.

    Όπως έγινε γνωστό, η Meta αποφάσισε να φέρει το Threads και στην Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες που συχνά προκαλούν στην εταιρεία οι κανόνες που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η Meta θα διαθέσει το Threads σε όλη την Ευρώπη το Δεκέμβριο και, σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ, θα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν προφίλ.

    Μια επέκταση στις χώρες της Ευρωζώνης θα αυξήσει αναμφίβολα την παγκόσμια επίδραση του Thread, αλλά ο χρόνος θα δείξει πόσο γρήγορα και σε ποιο βαθμό θα συμβεί αυτό. Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, προέβλεψε ότι το Threads θα μπορούσε να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες τα επόμενα χρόνια. Το Instagram, το οποίο οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν γρήγορα έναν λογαριασμό Threads, έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αλλά έφτασε το ένα δισεκατομμύριο οκτώ περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία.

    Διαβάστε επίσης:

    AthensCon 2023: Επιστρέφει το απόλυτο event της geek και pop κουλτούρας! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles