22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Έσπασε τα ρεκόρ της Blizzard το Diablo 4! Ξεπέρασαν τα 666 εκατ. δολάρια οι πωλήσεις

    Το Diablo IV, η τελευταία προσθήκη στο δημοφιλές franchise της Blizzard που καθηλώνει τους fans εδώ και 25 χρόνια, έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων, φέρνοντας στα ταμεία περισσότερα από 666 εκατ. δολάρια από το ντεμπούτο του στις 6 Ιουνίου.

    Το video game συνδυάζει ποικίλα στοιχεία. Η σκοτεινή και gothic ατμόσφαιρα ενώνεται με μάχες εναντίον των δαιμόνων, σε μια online εμπειρία όπου οι παίκτες μπορούν να συνεργαστούν με φίλους ή ξένους για να αντιμετωπίσουν τα τέρατα. Ο Rod Fergusson, general manager του Diablo και senior vice president της Blizzard Entertainment, απέδωσε την αρχική επιτυχία στην προθυμία της εταιρείας να εργαστεί σε όλες τις πλατφόρμες, υιοθετώντας διαφορετικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων παιχνιδιών αλλά και παλαιότερα χαρακτηριστικά του franchise.

    «Προσπαθούσαμε πραγματικά να προσεγγίσουμε το νεότερο κοινό», δήλωσε ο Fergusson σε συνέντευξή του. Η εταιρεία ανησυχούσε λιγότερο για τους μεγαλύτερους fans που ήταν εξοικειωμένοι με το Diablo», είπε.

    Γι’ αυτό, η Blizzard επιστράτευσε pop stars όπως οι Halsey, SUGA και Billie Eilish για να προωθήσουν το τραγούδι και τα πρώτα trailers στα social media. Οι χρήστες έχουν παίξει το παιχνίδι για περισσότερες από 276 εκατομμύρια ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε. Ήταν Νο 1 στα Twitch streams τις πρώτες εννέα ημέρες του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της early-access περιόδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Star Wars Outlaws: ανακοινώθηκε (από το πουθενά) και η… Δύναμη είναι μαζί του!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles