18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Γερμανία: Δικαστήριο καταδικάζει το Facebook για τη λειτουργία Friend Finder

    Με τα μέτρα ολοένα να σκληραίνουν για το κοινωνικό δίκτυο του Facebook σε ευρωπαϊκό έδαφος και πρόσφατη τη δικαστική απόφαση για την μη προβολή προφίλ χωρίς την δημιουργία λογαριασμού στο Βέλγιο, τώρα άλλη μια δικαστική απόφαση, αυτή την φορά στη Γερμανία, κρίνει το friend finder ως…παράνομο!

    facebook germany

    Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη λειτουργία Friend Finder καθώς υποστηρίζει ότι αυτό που πραγματικά προσφέρει είναι να “παρενοχλεί” διαφημιστικά τους χρήστες και να χρησιμοποιεί παραπλανητικό marketing. Επιπλέον, το δικαστήριο θεωρεί ότι οι χρήστες δεν λαμβάνουν ορθή ενημέρωση ως προς τη χρήση των δεδομένων τους από το κοινωνικό δίκτυο.

    Εκπρόσωπος του Facebook στη Γερμανία δήλωσε ότι αναμένει για την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία, όπως αναφέρει, ίσως και να επηρεάσει τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στη συγκεκριμένη χώρα.

    Το Friends Finder είναι μία λειτουργία που ζητάει συναίνεση από έναν Facebook user ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα emails των επαφών του, ενώ μπορεί να αποστείλει προσκλήσεις και σε μη μέλη του Facebook ώστε να γραφτούν σ’ αυτό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles