19.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Ακριβής μέτρηση απόστασης. Το νέο χρήσιμο feature των Google Maps!

    Ένα update στους Google Maps προσφέρει ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό σε όσους αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ δύο ή περισσότερων σημείων με απόλυτη ακρίβεια.

    google-maps-distances

    Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο, προς το παρόν, μόνο στην desktop έκδοση των Maps, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να υπολογίσουν την απόσταση μεταξύ σημείων που ορίζουν εκείνοι. Μέχρι τώρα, οι μόνοι υπολογισμοί που μπορούσε να κάνει το πρόγραμμα αφορούσαν κάποιο walking ή driving route, τώρα, ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει απλά ενώνοντας δύο ή περισσότερα σημεία ή σχεδιάζοντας κάποιο χαριτωμένο σχηματάκι σαν αυτό που παρουσιάζει η Google στο screenshot με το οποίο διαφημίζει το νέο χαρακτηριστικό.

    Πώς μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο μέτρησης; Απλά κάντε δεξί κλικ σε κάποιο σημείο των χαρτών, επιλέξτε “Measure Distance” και, στη συνέχεια, κάντε εκ νέου κλικ στο σημείο μέχρι το οποίο θέλετε να υπολογιστεί η ακριβής απόσταση. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πολλαπλά σημεία για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ τους, με τη συνολική απόσταση όλων των σημείων να εμφανίζεται στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας, στη γραμμή αναζήτησης των Google Maps.

    Well done, Google, για ακόμη μία φορά, με το νέο χαρακτηριστικό των χαρτών. Ευχόμαστε σύντομα και στη mobile έκδοση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles