17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Γυναίκα έπεσε σε ενεργό ηφαίστειο για να βγάλει φωτογραφία

    Ακόμη ένα θανατηφόρο ατύχημα στο “βωμό της φωτογραφίας, σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες, όταν μια τουρίστρια βρήκε τραγικό θάνατο σε ηφαίστειο στην Ινδονησία, στην προσπάθειά της να τραβήξει φωτογραφίες στην άκρη του κρατήρα.

    Η 31χρονη γυναίκα, πολίτης της Κίνας, Huang Lihong, συνοδευόταν από τον σύζυγό της σε μια εκδρομή στο Ijen — ένα πάρκο ηφαιστείων στην Ανατολική Τζάβα — όπου και συνέβει το ατύχημα. Το ζευγάρι είχε ανέβει στην κορυφή του ηφαιστείου, το οποίο είναι γνωστό για το δημοφιλές φαινόμενο της “μπλε φωτιάς”, για να δει την ανατολή του ηλίου.

    Ο οδηγός της εκδρομής αργότερα ανέφερε στις αρχές ότι η Lihong αρχικά διατήρησε ασφαλή απόσταση από τον κρατήρα, μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους στο ηφαίστειο, ενώ πόζαρε για φωτογραφίες. Ωστόσο, στη συνέχεια, άρχισε να περπατά προς τα πίσω για να πλησιάσει περισσότερο — και έπεσε στο “στόμα” του ηφαιστείου.

    Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα τοπικά μέσα δείχνει τη Lihong να ποζάρει με το πόδι της υψωμένο και τα νέφη θείου πίσω της, λίγο πριν τη μοιραία της πτώση. Οι διασώστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να ανακτήσουν το σώμα της, σύμφωνα με τις αρχές. Ο θάνατος της τουρίστριας αποδόθηκε αργότερα σε ατύχημα. Το σώμα της ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί στο Bali πριν αποσταλεί πίσω στην Κίνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles