23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Huawei FreeClip: Πρώτες εντυπώσεις από τα… unique ακουστικά της Huawei!

    Στο Dubai στο πλαίσιο του «Creation of Beauty» event η Huawei για μια ακόμη φορά έκανε επίδειξη δύναμης, καθώς συνεχίζοντας στο μοτίβο που θέλει την τεχνολογία και την καινοτομία να συνενώνονται με την αρμονία, τη γοητεία, το μοναδικό στυλ και την απαράμιλλη ομορφιά, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας κατάφερε και πάλι να κλέψει την παράσταση. Αν μη τι άλλο το εξαιρετικά λαμπερό «Creation of Beauty» event που έλαβε χώρα στο Dubai ήταν ιδιαίτερα «γεμάτο», καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά μια σειρά από ενδιαφέροντα προϊόντα, ωστόσο σίγουρα ο πραγματικός «βασιλιάς» της βραδιάς, δεν ήταν άλλος από τα earbuds: Huawei FreeClip.

    Με τη Huawei να μην σταματάει λεπτό να εξελίσσει και να εμπλουτίζει τον τομέα τον audio-based προϊόντων της, δεν σας κρύβουμε ότι τo concept των FreeClip είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί! To πραγματικά unique open-ear design τους, τα καθιστά μια πρόταση που σε σχεδιαστικό επίπεδο είναι μοναδική στο είδος της! Φέρνοντας την άνεση, τη σταθερότητα και τη δυνατότητα για πολύωρη χρήση σε πρώτο πλάνο, τα FreeClip διαθέτουν έναν ιδιόμορφο και εναλλακτικό σχεδιασμό που θυμίζει το αγγλικό γράμμα “C” (η Huawei το ονομάζει C-bridge design) και τα οποία ουσιαστικά αγκαλιάζουν το πίσω μέρος του αυτιού του χρήστη, διαφέροντας από τη λογική που βλέπουμε στα συμβατικά design των υπόλοιπων in-canal ακουστικών της αγοράς.

    Το C-bridge Design χρησιμεύει και ως κλιπ και ως σύνδεσμος για τα ακουστικά, για να βελτιώσει την άνεση κατά τη χρήση σε όλη την επιφάνεια του αυτιού. Ένα από τα μεγάλα ατού τους είναι η τέλεια εφαρμογή που τα κάνουν να «κουμπώνουν» στο αυτί του χρήστη, σε σημείο που να είναι σχεδόν αδύνατο να πέσουν από αυτό, ακόμη και εάν ο χρήστης τους «λιώνει» σε κάποιο εντατικό κι απαιτητικό workout session στο γυμναστήριο ή ανήκει στους λάτρεις των on-the-go meetings που χρειάζεται να μετακινούνται διαρκώς. Ενδεικτικό είναι ότι για να μπορέσει η Huawei να καταλήξει σε αυτό το ομολογουμένως διαφορετικό σχήμα, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας εξέτασε και κατέγραψε δεδομένα της μορφολογίας και του σχήματος 10.000 και πλέον διαφορετικών αυτιών.

    Το bean-shape κεντρικό τμήμα των ακουστικών (που θυμίζει «φασόλι»), δύναται να «αντιληφθεί» την καμπυλότητα του ανθρωπίνου αυτιού και να προσαρμοστεί ανάλογα, ενώ με βάρος μόλις στα 5.6 γραμμάρια είναι ελαφριά σαν πούπουλο. Ο ιδιαίτερος αυτός σχεδιασμός προσφέρει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη τους να διατηρούν την επαφή με τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος, χωρίς να αποκόπτεται από αυτό! Σύμφωνα με τη Huawei υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από users, οι οποίοι είναι υπέρ λύσεων που δεν αποκόπτουν πλήρως τους ήχους τους εξωτερικού περιβάλλοντος. Αναμφίβολα, τα FreeClip είναι διανθισμένα με μπόλικη καινοτομία και σίγουρα μια από τις πιο πρωτοποριακές λειτουργίες τους αφορά στη δυνατότητα μη διαχωρισμού ανάμεσα σε αριστερό και δεξιό earbud, κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση της ειδικής λειτουργίας Smart Wear, η οποία αποτελεί μια ακόμη πατενταρισμένη τεχνολογία “made by Huawei”.

    Παράλληλα, τα FreeClip εξασφαλίζουν ιδανικές πεντακάθαρες συνθήκες συνομιλίας με βάση την A.I. based τεχνολογία Clear Call, ενώ όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Huawei, τα εν λόγω ακουστικά με μια πλήρη φόρτιση που διαρκεί 40 λεπτά μπορούν να προσφέρουν έως και 32 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας, ενώ με μόλις 10 λεπτά φόρτισης, ο χρήστης τους απολαμβάνει περίπου 3 ώρες μουσικής αναπαραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα FreeClip διαθέτουν πιστοποίηση IP54, προσφέροντας splash proof δυνατότητες. Τέλος, επιτρέπουν τον έλεγχο μέσω gestures, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρουν dual-device connection για ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές.

    Όπως έγινε γνωστό, η τιμή τους ανέρχεται στα 199 ευρώ και τα περιμένουμε να τα δούμε στις αρχές του νέου έτους και στη χώρα μας. Δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να τα πιάσουμε στα χέρια μας για ένα… «test drive»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles