17.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Η GIGABYTE κυκλοφορεί τις νέες μητρικές κάρτες AORUS Z690!

  H GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, κορυφαίος κατασκευαστής μητρικών καρτών, καρτών γραφικών και hardware, ανακοίνωσε σήμερα τις μητρικές κάρτες gaming Z690 AORUS, οι οποίες υποστηρίζουν τέλεια τους τελευταίους επεξεργαστές Intel® Core™ 12ης γενιάς. Διαθέτοντας έως και 20+1+2 φάσεις ψηφιακού σχεδιασμού VRM ισχύος με κάθε φάση να μπορεί να συγκρατήσει έως και 105 amps και έναν βελτιωμένο σχεδιασμό ψύκτρας Fins-Array III, η σειρά Z690 AORUS της GIGABYTE είναι εξοπλισμένη με τον καλύτερο σχεδιασμό ισχύος και θερμικής διαχείρισης για να απελευθερώσει τις ακραίες επιδόσεις και τη βελτιστοποιημένη δυνατότητα overclocking στους νέας γενιάς πολυπύρηνους επεξεργαστές Intel® Core™ της σειράς K. Οι πλακέτες, οι υποδοχές και τα εξαρτήματα PCIe® 5.0 εφαρμόζονται επίσης στις μητρικές κάρτες Z690 AORUS της GIGABYTE για βελτιωμένη απόδοση και σταθερότητα. Οι αποκλειστικές υποδοχές μνήμης SMD με μεταλλική μάσκα θωράκισης για την αποφυγή παρεμβολών και η ρύθμιση BIOS για το overclocking της μνήμης DDR5 προσφέρουν πιο σταθερά σήματα στη μνήμη, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να ενισχύσουν τις επιδόσεις XMP και overclocking με σταθερότητα. Οι επιλεγμένες μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS προσφέρουν πλούσια χαρακτηριστικά I/O με ενσωματωμένη ασπίδα I/O, καθώς και τον νεότερο σχεδιασμό Thermal Guard III, Smart Fan 6 και πολλά άλλα. Επιδόσεις, διαχείριση ενέργειας, θερμική ισχύς, ήχος, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS ελέγχουν όλα τα πεδία για τους χρήστες που επιθυμούν να ανεβάσουν την υπολογιστική τους δύναμη πυρός στο επόμενο επίπεδο.

  “Με την έλευση της νέας γενιάς της πλατφόρμας Intel® Z690 και του επεξεργαστή Core™ 12ης γενιάς, η GIGABYTE λάνσαρε επίσης τις τελευταίες μητρικές κάρτες για να παρέχει στους χρήστες εξαιρετικά ανθεκτικά προϊόντα με κορυφαία συμβατότητα, πρωτοποριακές επιδόσεις και χαμηλή θερμοκρασία μέσω βελτιστοποιημένης τροφοδοσίας, απαγωγής θερμότητας και επεκτάσεων”, δήλωσε ο Jackson Hsu, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων GIGABYTE Channel Solutions. “Οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες σχεδιαστές και χρήστες ισχύος που επιδιώκουν την απόδοση. Διαθέτοντας το μέγιστο ψηφιακό τροφοδοτικό 20+1+2 φάσεων, υψηλή απαγωγή θερμότητας VRM, 2Oz PCB, σχεδιασμό απαγωγής θερμότητας nano-carbon backplane, premium εξαρτήματα και αποκλειστική λειτουργία συντονισμού, οι μητρικές GIGABYTE Z690 ενισχύουν τη συνολική και overclocking απόδοση της CPU και των μνημών. Επιπλέον, ενισχυμένες από την υποστήριξη της κάρτας γραφικών PCIe® 5.0, τη διαμόρφωση πολλαπλών συστοιχιών δίσκων PCIe® 4.0 M.2, την υπερ-υψηλής ταχύτητας δικτύωση 2.5G και άνω, κ.λπ. και την επαγγελματική ρύθμιση της Ε&Α, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 παρέχουν εντυπωσιακές επιδόσεις, σταθερότητα και σίγουρα είναι η τέλεια επιλογή για high-end χρήστες που επιδιώκουν ακραίες επιδόσεις στην πλατφόρμα Intel® Z690.”

  Ο σχεδιασμός ισχύος 20+1+2 φάσεων βελτιώνει τη σταθερότητα του overclocking των επεξεργαστών

  Οι επεξεργαστές Intel® Core™ 12ης γενιάς σηματοδοτούν μια αλλαγή στο σχεδιασμό της διαδικασίας τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στη νέα υποδοχή LGA1700, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να παραμείνουν με τους προηγούμενους επεξεργαστές τροποποιώντας λεπτομέρειες υλικολογισμικού ή υλικού λόγω ασύμβατης υποδοχής. Η νέα αρχιτεκτονική διαθέτει Intel® 7 stepping και τον “υβριδικό” σχεδιασμό των P-Core και E-Core, οι οποίοι όχι μόνο ανεβάζουν τις θεωρητικές επιδόσεις, αλλά και επιτρέπουν στους επεξεργαστές να εναλλάσσονται δυναμικά μεταξύ λειτουργίας υψηλής απόδοσης και λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας με χαμηλή φόρτιση. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν πλήρως από τους επεξεργαστές με ευελιξία ανάλογα με τις απαιτήσεις της λειτουργίας του συστήματος. Με έως και 20+1+2 φάσεις που κάθε Vcore και Vcc GT μπορεί να κρατήσει έως και 105 amps με τη σχεδίαση Smart Power Stage, ενώ το Vcc AUX μπορεί να κρατήσει 70 amps με δύο σετ σχεδίασης DrMOS, η ναυαρχίδα των μητρικών πλακετών gaming GIGABYTE Z690 AORUS ξεκλειδώνει το πλήρες δυναμικό των νέων επεξεργαστών και ενισχύει τις ακραίες επιδόσεις overclocking σε πολυπύρηνους πυρήνες όλων των πυρήνων. Εν τω μεταξύ, τα ποικίλα εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας με τις υποδοχές συμπαγών ακίδων μπορούν να παρέχουν πιο σταθερή ισχύ και να διαχέουν τη θερμότητα πιο αποτελεσματικά από τη λειτουργία με μεγάλο φορτίο ή το overclocking για να αποτρέψουν το throttling της CPU από υπερθέρμανση, καθώς και να παρέχουν έως και 2300 Amps για να παρέχουν την καλύτερη ισορροπία ισχύος. Επιπλέον, η προσθήκη πυκνωτών πολυμερούς τανταλίου βελτιώνει τη μεταβατική απόκριση του VRM μεταξύ υψηλών και χαμηλών φορτίων, αυξάνοντας τη σταθερότητα και την καθαρότητα της ισχύος για τους επεξεργαστές, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για αποτυχίες overlocking που προκαλούνται από ασταθή ισχύ. Κατά τη διάρκεια ακραίου overclocking, ο Intel® Core™ i9-12900k πέτυχε συχνότητα 8 GHz.

  Προηγμένος σχεδιασμός διάταξης, αξιοσημείωτο overclocking μνήμης

  Η GIGABYTE εισάγει τη μνήμη DDR5 ξεκινώντας από τις καταναλωτικές μητρικές κάρτες Intel® Z690 με υποστήριξη DDR4 προς τα κάτω και προετοιμάζει διάφορες μητρικές κάρτες Z690 για τους χρήστες σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς και τις διαφορές τοποθέτησης. Τα μοντέλα DDR4 αποδίδουν εντυπωσιακά όπως και τα μοντέλα τελευταίας γενιάς, ενώ τα μοντέλα DDR5 επωφελούνται από τη νέα αρχιτεκτονική μνήμης που επιτρέπει ταχύτητα από 4800 MHz με υψηλή ενεργειακή απόδοση, χαμηλό latency και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από το φημισμένο Shielded Memory Routing, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 υιοθετούν επίσης τα πιο πρόσφατα SMD DIMM μνήμης και τη διπλή μεταλλική θωράκιση για να απολαμβάνουν οι χρήστες κορυφαίες επιδόσεις overclocking μνήμης με μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη σταθερότητα. Η πραγματική δοκιμή επιβεβαιώνει επίσης την ενίσχυση της LN2.

  Προκειμένου να παρέχουν στους χρήστες εντυπωσιακές επιδόσεις overclocking μνήμης με ευκολία, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS διαθέτουν πολλές βελτιωμένες τεχνολογίες. Ενισχυμένη από τον αποκλειστικό σχεδιασμό διάταξης, η λειτουργία “DDR5 Unlocked Voltage” μπορεί να ξεκλειδώσει το εύρος ρύθμισης της native τάσης της μνήμης DDR5, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιτύχουν υψηλότερο ρολόι μνήμης με μεγαλύτερη σταθερότητα. Επιπλέον, η ρύθμιση BIOS είναι αντίστοιχα βελτιστοποιημένη σε ένα νέο επίπεδο, η οποία “DDR5 Auto Booster” μπορεί να ενισχύσει την εγγενή συχνότητα της DDR5 από 4800 MHz σε 5000 MHz με ένα απλό κλικ και να ενισχύσει αυτόματα τις μνήμες σας μετά τη φόρτωση των Windows. Αυτό επιτρέπει τη βελτίωση των επιδόσεων που ασκούνται σε πραγματική χρήση υπολογιστών. Το “DDR5 XMP Booster” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν γρήγορα από πολλαπλά ενσωματωμένα και προ-ρυθμισμένα προφίλ overclocking μνήμης. Το “XMP 3.0 User Profile” επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εγγράφουν μόνοι τους προφίλ XMP για να απελευθερώσουν τις ακραίες επιδόσεις των μνημών.

  Η τεχνολογία Fins-Array III που συμπληρώνεται με θερμικό pad υψηλού συντελεστή.

  Για την ενίσχυση της συνολικής απαγωγής θερμότητας, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS MASTER και άνω διαθέτουν την τεχνολογία Fins-Array III νέας γενιάς για την περαιτέρω μεγέθυνση της επιφάνειας του θερμικού πτερυγίου σε 9 φορές μεγαλύτερη από μια παραδοσιακή ψύκτρα, η οποία απομακρύνει περισσότερη θερμότητα όταν περνάει ο ψυχρός αέρας για προηγμένη απαγωγή θερμότητας. Ο σχεδιασμός Direct-Touch Heatpipe II διαθέτει heatpipe άμεσης επαφής 8 mm με μειωμένη απόσταση και αυξημένη επιφάνεια επαφής μεταξύ του heatpipe και της ψύκτρας για ταχύτερη μείωση των θερμοκρασιών. Εν τω μεταξύ, επιλεγμένες μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS εφαρμόζουν ένα θερμικό pad νέας γενιάς LAIRD 9W/mK στην περιοχή VRM, το οποίο προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά θερμικά pads.

  Επιπλέον, επιλεγμένες μητρικές κάρτες AORUS διαθέτουν μεταλλική πίσω πλάκα με επίστρωση νανοάνθρακα για κομψή θερμική σχεδίαση, ενώ αρκετά μοντέλα Z690 AORUS συνεχίζουν την πλήρως καλυμμένη μονοκόμματη μεταλλική πλάκα στην περιοχή MOS από την προηγούμενη σχεδίαση για πιο αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας. Τα πολλαπλά πτερύγια και η αυλακωτή επιφάνεια παρέχουν δύο φορές μεγαλύτερη επιφάνεια απαγωγής σε σχέση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό που βελτιώνει δραματικά τη συναγωγή και την αγωγιμότητα της θερμότητας, επιτρέποντας τη διέλευση περισσότερης ροής αέρα μέσα από την ψύκτρα. Οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 υιοθετούν PCB 6 στρώσεων και άνω, ακόμη και 10 στρώσεων στα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Τόσο το στρώμα τροφοδοσίας όσο και το στρώμα γείωσης χρησιμοποιούν χαλκό 2OZ για ενισχυμένη απαγωγή θερμότητας υπό τη λειτουργία υψηλής ταχύτητας της CPU, ώστε να αποφεύγεται το throttling από υπερθέρμανση. Εκτός από τον θερμικό σχεδιασμό υλικού στο VRM, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 συνεχίζουν να εφαρμόζουν την τεχνολογία Smart Fan 6 και τη λειτουργία EZ Tuning για πιο ευέλικτη κατανομή ανεμιστήρων, ευκολότερη ρύθμιση στη λεπτή ρύθμιση και προηγμένη λειτουργία χειροκίνητης ρύθμισης. Τώρα οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν περαιτέρω τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του συστήματος παιχνιδιών για τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ αθόρυβου, δροσερού και υψηλής απόδοσης.

   

  Ετοιμαστείτε για το μέλλον με σχεδίαση νέας γενιάς PCIe® και M.2

  Οι επεξεργαστές Intel® Core™ 12ης γενιάς με chipset Z690 υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές PCIe® 5.0. Για να ανταποκριθούν στο εύρος ζώνης υψηλής ταχύτητας που απαιτείται από την επόμενη γενιά καρτών γραφικών, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS υιοθετούν ολοκληρωμένα το σχεδιασμό PCIe® 5.0 και επιλεγμένα εξαρτήματα από τις πλακέτες, τις υποδοχές PCIe®, ακόμη και τους ελεγκτές, ώστε να παρέχουν βελτιστοποιημένη ποιότητα σήματος και να προετοιμάζονται για τη μελλοντική τεχνολογία. Ο ολοκαίνουργιος σχεδιασμός θωράκισης για την υποδοχή PCIe® 5.0 ενισχύει περαιτέρω την αντοχή για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Εκτός αυτού, όλες οι μητρικές κάρτες Z690 AORUS ATX διαθέτουν τέσσερις υποδοχές PCIe®4.0 M.2. Μέσω της υποστήριξης VMD στην πλατφόρμα Z690, οι διαμορφώσεις RAID ενεργοποιούνται μέσω της ενσωμάτωσης της διάταξης από την CPU και το chipset για να παρέχουν ρυθμό πρόσβασης άνω των 20000 MB/s. Όταν πρόκειται για λειτουργία υψηλής ταχύτητας, ο σχεδιασμός απαγωγής θερμότητας καθίσταται κρίσιμος για τους SSD. Η διευρυμένη ψύκτρα επιλεγμένων μητρικών πλακετών Z690 AORUS και η πατέντα Thermal Guard XTREME της GIGABYTE, η οποία ενισχύεται από ψηλή, διευρυμένη, διευρυμένη ψύκτρα με σωλήνα θερμότητας, παρέχει βέλτιστη ψύξη για τους SSD PCIe 4.0 M.2 για την αποφυγή θερμικού throttling σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας.

  Αστραπιαίο δίκτυο, εξαιρετικά ηχητικά εφέ, ισχυρές δυνατότητες επέκτασης

  Η σειρά GIGABYTE Z690 AORUS είναι εξοπλισμένη με Ethernet 2,5 Gbit, έως και 10 Gbit στα κορυφαία μοντέλα, και δίκτυο Intel® WiFi 6E 802.11ax για τις πιο πλήρεις και ευέλικτες επιλογές δικτύου. Εκτός αυτού, οι μητρικές πλακέτες GIGABYTE Z690 AORUS διαθέτουν πλήρως τις τελευταίες τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών, όπως υποδοχές USB 3.2 Gen2x2, υποδοχές 3.2 Gen2 και επεκτάσεις Thunderbolt™ 4 / USB 4. Η προσθήκη των κουμπιών QFLASH+ και Clear CMOS καθιστά πολύ πιο εύκολο και βολικό για τους χρήστες να επιλύουν προβλήματα στα συστήματά τους ή να ενημερώνουν το BIOS τους χωρίς να εγκαταστήσουν έναν επεξεργαστή.

  Η κορυφή της σειράς GIGABYTE Z690 AORUS χρησιμοποιεί μια μηχανή ήχου με υψηλό SNR και τη συνδυάζει με τους πυκνωτές ήχου WIMA FKP2 στούντιο και ενσωματώνει το ESS SABRE DAC με DTS:X® Ultra για να προσφέρει ήχο υψηλής πιστότητας για την πιο πλούσια εμπειρία ήχου είτε πρόκειται για παιχνίδι είτε για διασκέδαση. Η ναυαρχίδα της μητρικής κάρτας Z690 AORUS XTREME εισάγει το ESSential HEX USB DAC, το οποίο είναι ενσωματωμένο στον κωδικοποιητή ήχου ESS SABRE HiFi ES9280A με ESS ES9080A για την επεξεργασία του ήχου του αριστερού και του δεξιού καναλιού ξεχωριστά, παρουσιάζει τέλεια το εφέ του φίλτρου Linear Apodizing, μειώνει την παραμόρφωση της καθαρής Linear λειτουργίας και αυξάνει περαιτέρω το βάθος και το άνοιγμα της αντήχησης του ηχητικού σκηνικού. Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου που προκαλείται από το σχεδιασμό διάταξης ήχου εντός του πλαισίου. Το ESSential HEX USB DAC παρέχει επίσης έξοδο ήχου έως 40 KHz, επιτρέποντας στους παίκτες να αισθάνονται την πιο ρεαλιστική ηχητική εμπειρία και τα απολαυστικά εφέ ψυχαγωγίας πέρα από τους φυσιολογικούς περιορισμούς.

  Εκτός από τα παραπάνω αποκλειστικά σχέδια, οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS συνεχίζουν τη γνωστή υποστήριξη του ψηφιακού φωτισμού LED και της γραφικής διεπαφής ρυθμίσεων BIOS που εμφανίζει βασικές πληροφορίες όπως ταχύτητες ρολογιού, μνήμη, συσκευές αποθήκευσης, ρυθμίσεις κατάστασης ανεμιστήρα και άλλες σημαντικές πληροφορίες υλικού με πιο διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία Q-Flash επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν flash ένα αρχείο BIOS χωρίς να εγκαταστήσουν CPU, RAM, GPU και άλλα περιφερειακά.

  Εκτός από τα μοντέλα AORUS, η Gigabyte λανσάρει επίσης τρεις μητρικές κάρτες της σειράς Z690 AERO για δημιουργούς. Η τελευταία σειρά Z690 AERO απελευθερώνει τέλεια τις ακραίες επιδόσεις των επεξεργαστών νέας γενιάς και παρέχει αξιοσημείωτες θερμικές επιδόσεις για να διασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία του συστήματος. Με την υποστήριξη του πιο πρόσφατου PCIe® 5.0, η σειρά Z690 AERO ικανοποιεί αφενός την απαίτηση εύρους ζώνης υψηλής ταχύτητας της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών και αφετέρου παρέχει βελτιστοποιημένη ποιότητα μεταφοράς σήματος. Η σειρά εξοπλίζει τέσσερις υποδοχές PCIe®4.0 M.2 με θωρακισμένο σχεδιασμό για να προσφέρει στους δημιουργούς επαρκή χωρητικότητα αποθήκευσης με βέλτιστη ψύξη, χωρίς να ανησυχούν για θερμικό throttling σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας.

  Οι Z690 AERO G και Z690 AERO G DDR4 διαθέτουν τη γνωστή τεχνολογία VisionLINK, η οποία επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων και βίντεο με βάση τη διεπαφή USB Type-C® και παρέχει ισχύ έως 60W για οθόνες με πένα υψηλής τεχνολογίας. Η τεχνολογία VisionLINK επιτρέπει τον διαμοιρασμό της απόδοσης από την κάρτα γραφικών υψηλών προδιαγραφών στις οθόνες πένας μέσω της διεπαφής DP_IN, η οποία υπόσχεται στους δημιουργούς ένα πιο ομαλό περιβάλλον εργασίας, αποφεύγοντας την ακαταστασία των καλωδίων και εξοικονομώντας περισσότερο χρόνο, χώρο και προσπάθεια για τη δημιουργία περιεχομένου. Το VisionLINK TB στο Z690 AERO D είναι μια προηγμένη έκδοση της τεχνολογίας VisionLINK, η οποία υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά του Thunderbolt™ 4 και την παροχή ρεύματος 60W επίσης. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά των 2,5Gbit Ethernet, του δικτύου Intel® WiFi 6E 802.11ax, του USB 3.2 Gen2x2 και της μπροστινής διεπαφής Type-C® βοηθούν επίσης τους δημιουργούς να βελτιώσουν σημαντικά την αποδοτικότητα της εργασίας τους.

  Οι μητρικές κάρτες GIGABYTE Z690 AORUS προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δελεαστικών χαρακτηριστικών, ώστε να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για high-end υπολογιστές και πλατφόρμες παιχνιδιών. Είναι πλέον διαθέσιμες στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες και νέα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της GIGABYTE AORUS: https://aorus.com

  Για περισσότερες πληροφορίες και νέα σχετικά με τα προϊόντα της GIGABYTE, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της GIGABYTE: http://www.gigabyte.com

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles