24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Η μεγαλύτερη arcade καμπίνα Donkey Kong στο «The Strong National Museum of Play»

    Κάτι αρκετά… μεγάλο έρχεται προσεχώς στο «The Strong National Museum of Play» της Νέας Υόρκης. Αυτή την εβδομάδα, οι υπεύθυνοι του μουσείου ανακοίνωσαν ότι, σε συνεργασία με τη Nintendo, θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη arcade καμπίνα Donkey Kong στον κόσμο, στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν.
    Το ύψος αναμένεται να είναι περίπου 6 μέτρα και θα τοποθετηθεί ακριβώς έξω από την ESL Digital Worlds gallery του δευτέρου ορόφου, προκειμένου να είναι ορατή από το αίθριο του μουσείου στον πρώτο όροφο, το οποίο επεκτάθηκε πρόσφατα και θα ανοίξει στις 30 Ιουνίου. Η καμπίνα Donkey Kong θα είναι περίπου 370% μεγαλύτερη από την αρχική έκδοση και κατασκευασμένη από πλαίσιο αλουμινίου με ινοσανίδες MDF.


    Οι παίκτες θα στέκονται σε ένα βάθρο κάτω από την πανύψηλη οθόνη και θα χρησιμοποιούν ένα κανονικού μεγέθους control panel, το οποίο αντικαθιστά το αρχικό joystick και τα κουμπιά.

    “Το Donkey Kong είναι ένας πραγματικός τιτάνας στον κόσμο των video games, τόσο όσον αφορά το μέγεθος του χαρακτήρα όσο και τo iconic status του παιχνιδιού. Oπότε προσφέρεται τέλεια για αυτή την παιχνιδιάρικη, ιδιότροπη εγκατάσταση”, δήλωσε ο Jon-Paul Dyson, αντιπρόεδρος εκθεμάτων στο μουσείο The Strong. Η επέκταση του μουσείου θα προσφέρει ένα νέο και μεγαλύτερο σπίτι για το World Video Game Hall of Fame, του οποίου ο Donkey Kong είναι μέλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκαλύφθηκε η ώρα κυκλοφορίας του Diablo IV – Πότε θα παίξουν οι fans στην Ελλάδα;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles