16.4 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Η Samsung ανακοινώνει τη συνεργασία της με την ABB, επεκτείνοντας την υποστήριξη SmartThings σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια

  Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας ABB για την επέκταση της ενσωμάτωσης του Samsung SmartThings σε ακόμη περισσότερα σπίτια και κτίρια.

  «Με το SmartThings, η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα έξυπνων συσκευών, για ακόμη πιο έξυπνα και λειτουργικά σπίτια», δήλωσε ο Chanwoo Park, Επικεφαλής Business IoT στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που, μέσω της συνεργασίας μας με την ABB, θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το SmartThings και θα επεκτείνουμε την εμπειρία που προσφέρει σε νέους πελάτες, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να μειώσουν τα έξοδά τους και νασυνεισφέρουν στον θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο».

  Μια έξυπνη συνεργασία

  Με 130 χρόνια τεχνογνωσίας και με περισσότερα από 550.000 προϊόντα που κατασκευάζονται και πωλούνται, η ABB είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Η λύση αυτοματισμού ABB-free@home® ελέγχει ένα μεγάλο αριθμό εξοπλισμού κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πρόσβασης, ανίχνευσης, επικοινωνίας και κλίματος για κατοικίες και εμπορικά κτήρια.

  Η ενσωμάτωση του ABB-free@home® με το Samsung SmartThings δημιουργεί ένα ενιαίο κατάστημα για λύσεις IoT, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση στην παρακολούθηση και τον έλεγχο τεχνολογικών κτιρίων, ενισχύοντας περαιτέρω τη Samsung ως βασικό πάροχο λύσεων smart home για εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και κατασκευαστές.

  Η Samsung και η ABB θα αναπτύξουν μια ενσωμάτωση cloud-to-cloud που θα επιτρέπει στους καταναλωτές τόσο του ABB-free@home® όσο και του SmartThings ευρύτερη πρόσβαση και έλεγχο.

  Ευκολία και ενεργειακή απόδοση

  Με την πλατφόρμα SmartThings της Samsung, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν όλες τις συσκευές της ABB που ενσωματώνονται στο SmartThings, όπως κάμερες, αισθητήρες και συστήματα κλιματισμού.

  Αυτά, επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες ενός έξυπνου σπιτιού οπουδήποτε και αν βρίσκονται μέσα από μία μόνο εφαρμογή.

  Τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια μειώνουν την περιττή κατανάλωση ενέργειας, τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και τα υψηλά κόστη. Τα ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας της Samsung και της ABB είναι κατάλληλα για ηλεκτρικά είδη υψηλής απόδοσης, όπως ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, HVAC κ.λπ. με πιο αποδοτικά μοντέλα χρήσης. Οι μετρητές ενέργειας και ισχύος παρέχουν στους χρήστες τα τελευταία δεδομένα που αφορούν το ενεργειακό κόστος, επιτρέποντας τους να σχεδιάσουν τη χρήση της συσκευής για να μειώσουν τα συνολικά τους έξοδα.

  Ως επί το πλείστον, εκτιμάται, ότι τα κτίρια παράγουν σχεδόν το 40% των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών CO2[1]. Ένα έξυπνο σπίτι με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ανανεώσιμης ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά και οι φορτιστές της ABB, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2 που δημιουργούνται από άλλες ενεργειακές πηγές.

  Από την πλευρά των προγραμματιστών, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προσφέρει μια προοδευτική λύση έξυπνου σπιτιού με premium συσκευές Samsung και ABB, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος μέσω της δημιουργίας αποδοτικότητας των υπηρεσιών και υπηρεσιών πρόβλεψης συντήρησης.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις λύσεις της Samsung Electronics και της ABB, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.samsung.com και www.abb.com.

  [1] https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles