23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Iris: Στον κάλαθο των αχρήστων τα AR γυαλιά της Google!

    Ένα ακόμη φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο τεχνολογικό Project από την Google, το οποίο δεν πρόκειται να δει ποτέ το φως της ημέρας. Αναφερόμαστε στο project Iris, το οποίο ουσιαστικά αποτελούσε την προσπάθεια της Google να δώσει πνοή στα δικά της Augmented Reality γυαλιά. Και μπορεί καλές προθέσεις να υπήρχαν από τα στελέχη και τους developers, όμως τελικά τα συγκεκριμένα high-tech γυαλιά δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσουν όπως αναφέρει το σχετικό report του Bloomberg.

    Όπως έγινε γνωστό, η ανάπτυξη των Iris έπεσε στο κενό, καθώς υπήρξαν πολλές εσωτερικές ανακατατάξεις και μετατοπίσεις στην Google τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, η αποχώρηση του Clay Bavor, o οποίος λειτουργούσε ως επικεφαλής του project για να ιδρύσει τη δική του start-up, οδήγησε τους ιθύνοντες της Google να αλλάζουν διαρκώς τη στρατηγική τους. Το αρχικό πλάνο ήταν τα Iris να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2024 και θα έμοιαζαν όπως τα κανονικά γυαλιά οράσεως. Παρόλο που η Google τερμάτισε την ανάπτυξη τους, αυτό δεν σημαίνει ότι αποσύρεται πλήρως από το πεδίο της επαυξημένης πραγματικότητας, με το focus του κολοσσού της τεχνολογίας να είναι πλέον το Augmented Reality software.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles