23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Kazuo Hirai: Κρίσιμη η χρονιά για το mobile division της Sony

    Φήμες για το mobile division της Sony ακούγονται εδώ και πάρα πολύ καιρό και κάποιες θέλουν την εταιρεία να έχει σκεφτεί ακόμη και πώληση ή κλείσιμο του τμήματος. Τα Xperia smartphones παραμένουν, ωστόσο, ακόμη και σήμερα “ζωντανά”, με τη νέα σειρά Z5 να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αφίξεις που γνωρίσαμε στην IFA 2015 και μάλιστα σε “τριπλέτα”! Τι θα συμβεί ωστόσο από εδώ και πέρα; Ο Kazuo Hirai, CEO του ιαπωνικού κολοσσού, φαίνεται πως δίνει στη Sony Mobile “ένα χρόνο προθεσμία”.

    Kazuo Hirai, president and chief executive officer of Sony Corp., attends a news conference in Tokyo, Japan, on Wednesday, May 22, 2013. Sony Corp.'s board will discuss a proposal by Daniel Loeb's Third Point LLC to spin off part of its entertainment business, Hirai said today. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg *** Local Caption *** Kazuo Hirai

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, ο Hirai, ήταν αισιόδοξος μεν, αλλά συγκρατημένος στις δηλώσεις του. Σημείωσε πως “τα τελευταία τρία χρόνια αναδιάρθρωσης για τη Sony έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς” καθώς “κάθε τμήμα της εταιρείας εκτός από τα smartphones ήταν κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο”.

    Τι θα συμβεί όμως με τα smartphones; Ο Hirai ανέφερε πως θα συνεχίσουν τη δραστηριοποίηση όσο βρίσκονται σε καλό δρόμο με το σενάριο που θέλει να γίνεται “break-even” μέσα στην επόμενη χρονιά. “Αλλιώς δεν έχουν εξαλειφθεί οι σκέψεις εξέτασης εναλλακτικών λύσεων”, σημείωσε με νόημα στους δημοσιογράφους, “πυροδοτώντας” νέες φήμες για το μέλλον των Xperia smartphones.

    Προς το παρόν, το μερίδιο αγοράς της mobile βιομηχανίας της Sony είναι περί το 17,5% της αγοράς στα πάτρια εδάφη της (Ιαπωνία), ωστόσο η δυσκολία που αντιμετωπίζει απέναντι στα οικονομικά προσιτά μοντέλα, κυρίως από την Κίνα, που έχουν κατακτήσει την αγορά είναι εμφανής. Στις Βόρεια Αμερική, το μερίδιο αγοράς της είναι πάλι μόλις 1%, ενώ αναμένονται μεγάλες απώλειες για το τρέχον οικονομικό έτος στο τμήμα. Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για το mobile division της Sony και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον του, ωστόσο η αισιοδοξία για μία καλή πορεία των… Xperia Z5 μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles