18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ξαναχτυπά ο ιός “Joker” στα Android

    Στο άκουσμα του ονόματος Joker οι περισσότεροι φέρνουμε στο μυαλό μας το δημοφιλή χαρακτήρα από το Batman. Όμως οι χρήστες Android μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσουν, γιατί πλέον ο ιός “Joker” έρχεται αυτή τη φορά να χτυπήσει το κινητό τους!

     

    Πιο αναλυτικά, οι κάτοχοι smartphone καλούνται να διαγράψουν από τη συσκευή τους 8 εφαρμογές που είναι πιθανό να έχουν “μολυνθεί” από τον Joker virus, με το Google play να έχει ήδη προχωρήσει σε κατάργησει των εν λόγω εφαρμογών από το Play Store. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι χρήστες Android είναι να διαγράψουν με τη σειρά τους τις ακόλουθες εφαρμογές:

    • Auxiliary Message
    • Element Scanner
    • Fast Magic SMS
    • Free CamScanner
    • Go Messages
    • Super Message
    • Great SMS
    • Travel Wallpapers

    Καλό θα είναι, για να προστατευτούν προσωπικά δεδομένα που ο καθένας έχει στο κινητό του, να μην παραμεληθεί η κατάργηση των συγκεκριμένων εφαρμογών από τη συσκευή. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ιός μπορεί να “χακάρει” προσωπικά στοιχεία, όπως οι επαφές ή τα μηνύματα. Παράλληλα, μπορεί οι χρήστες να βρεθούν εγγεγραμένοι σε ιστοσελίδες που απαιτούν πληρωμή.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία στο Βέλγιο συμβούλεψε το κοινό να αφαιρέσει τις εφαρμογές, δίνοντας έμφαση με την εξής φράση:

    “Warning: The Joker virus is back in the Android environment”.

    Διαβάστε επίσης:

    Xiaomi: Όλες οι συσκευές που θα λάβουν το update του Android 12!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles