Πριν από λίγο καιρό, τα ρομποταξί της Cruise στο San Francisco ακινητοποιήθηκαν ξαφνικά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο για μερικές ώρες. Τώρα ένας διαφορετικός στόλος ταξί έφερε τον… πανικό στο κέντρο της Μόσχας.
Πιο συγκεκριμένα, ένα ασύλληπτο μποτιλιάρισμα σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στο κέντρο της Μόσχας, όταν οι γνωστοί Anonymous αποφάσισαν να χακάρουν το app της εταιρείας ταξί Yandex, κατευθύνοντας δεκάδες οχήματα στην Kutuzovsky Prospekt. Φυσικά, το περιστατικό προκάλεσε χάος στο κέντρο της πόλης και χρειάστηκαν τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να καταφέρει η εταιρεία ταξί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η Yandex Taxi άλλαξε το αλγόριθμο που χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά να συμβούν στο μέλλον. Αρκετοί ήταν οι λογαριασμοί στο Twitter που συνέδεσαν το κυκλοφοριακό χάος με τους Anonymous, οι οποίοι στο παρελθόν ανέλαβαν την ευθύνη για κυβερνοεπίθεση που έριξε πολλά websites της ρώσικης κυβέρνησης.
Someone hacked #YandexTaxi and ordered all available taxis to Kutuzov Prospect in Moscow
Now there is a huge traffic jam with taxis.
It‘s like James Bond movie. pic.twitter.com/IatuAEtA2i
— Russian Market (@runews) September 1, 2022