22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μεγάλο λάθος για τη Microsoft η εγκατάλειψη των Windows Phone

    Τα Windows Phone της Microsoft αποτέλεσαν κάποτε το talk of the town, αφού προσέφεραν μια εναλλακτική λύση στα Android και iOS. Σήμερα όμως τα Windows Phone έχουν σχεδόν ξεχαστεί, γεγονός που φαίνεται να προβληματίζει ακόμη και την ίδια την εταιρεία. Όπως αποδεικνύεται, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft έχει μετανιώσει για τις κινήσεις γύρω από το Windows Phone και την απόφαση της εταιρείας να το… εγκαταλείψει.

    Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, είπε λίγα λόγια σχετικά με τις παλαιότερες δραστηριότητες της εταιρείας στην κατηγορία των κινητών. Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποιο «πραγματικό στρατηγικό λάθος ή κάποια λάθος απόφαση», ο ίδιος απάντησε:

    «Η απόφαση για την οποία νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μιλούν – και μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα όταν έγινα CEO – ήταν η έξοδός μας από αυτό που θα αποκαλούσα “κινητό τηλέφωνο” όπως οριζόταν τότε. Εκ των υστέρων, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε να λειτουργήσει, ίσως επανεφευρίσκοντας την κατηγορία του computing μεταξύ υπολογιστών, tablet και τηλεφώνων».

    Για όσους δε θυμούνται το παρασκήνιο, ο Nadella αναφέρεται στην απόφαση να παρατήσει την προσπάθεια μετά από την αποτυχημένη εξαγορά του mobile τμήματος της Nokia. Λίγο αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του Windows Phone λειτουργικού της και έριξε το βάρος στις υπηρεσίες.

    Είναι σαφές ότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον των Windows Phone. Όπως αναφέρει, η Microsoft ήθελε να καινοτομήσει στο οικοσύστημα των tablet, των τηλεφώνων και των υπολογιστών. Θα ήταν εκπληκτικό να δούμε πώς θα έμοιαζαν τα σημερινά smartphones της εταιρείας, αν το project δεν είχε εγκαταλειφθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    HUAWEI WATCH GT4: Όταν η τεχνολογική υπεροχή στα smartwatches συναντά την υψηλή αισθητική (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles