23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Τέλος εποχής για το WordPad

    Την κλασική εφαρμογή WordPad, που οι χρήστες των Windows χρησιμοποιούσαν για σχεδόν 30 χρόνια, αποφάσισε να… αποσύρει η Microsoft. Ο τεχνολογικός γίγαντας συνιστά εναλλακτικά το Microsoft Word, τον επεξεργαστή κειμένου επί πληρωμή που ήταν πάντα πολύ πιο πλούσιος σε χαρακτηριστικά από τη βασική εφαρμογή WordPad που αποτελεί μέρος των Windows από την εποχή των Windows 95.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σταματά τα updates για το WordPad και αναμένεται να το αφαιρέσει εντελώς από τις μελλοντικές κυκλοφορίες των Windows. Συγκεκριμένα, η Microsoft ανέφερε: “Το WordPad δεν ενημερώνεται πλέον και θα καταργηθεί σε μελλοντική έκδοση των Windows. Συνιστούμε το Microsoft Word για έγγραφα εμπλουτισμένου κειμένου, όπως .doc και .rtf και το Σημειωματάριο των Windows για έγγραφα απλού κειμένου, όπως το .txt.” Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη της εταιρείας ότι αναβαθμίζει το Σημειωματάριο με λειτουργίες όπως η αυτόματη αποθήκευση και η αυτόματη επαναφορά καρτελών. Η Microsoft ενημέρωσε την εφαρμογή Windows Notepad για πρώτη φορά εδώ και χρόνια το 2018 και συνέχισε να προσθέτει tabs στην έκδοση των Windows 11.

    Ωστόσο, το WordPad δεν είχε την ίδια προσοχή. Ενημερώθηκε με το Ribbon UI των Windows 7, αλλά, μετά από έναν ελαφρύ επανασχεδιασμό των Windows 8, δεν είχε σημαντικές προσθήκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Xiaomi: Σημαντική αύξηση κέρδους κατά το Β’ τρίμηνο του 2023

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles