22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Νέα αποστολή στις 12 Οκτωβρίου! Πρωταγωνιστής του Star Trek θα ταξιδέψει στο διάστημα

    Ο Ουίλιαμ Σάτνερ αποτελεί έναν ηθοποιό που έχει συνδέσει το όνομά του με το διάστημα, καθώς ενσάρκωσε τον θρυλικό κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek. Όπως πρόσφατα έγινε γνωστό, ο δημοφιλής αστέρας ενδέχεται να ταξιδέψει στην πραγματικότητα εκτός Γης ως μέλος της επόμενης αποστολής διαστημικού τουρισμού της Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου.

    Ο γηραιότερος άνθρωπος στο διάστημα

    Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθεί ο Καναδός ηθοποιός από το Star Trek. Στα 90 του χρόνια αναμένεται να γίνει ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Blue Origin δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.

    Η πτήση θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από τρεις μήνες έπειτα από την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε στο διάστημα τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της. Μεταξύ αυτών ήταν ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος. Τέσσερις άνθρωποι θα επιβιβαστούν εκ νέου στον πύραυλο New Sheppard στις 12 Οκτωβρίου.

    Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί

    Δύο ονόματα έχουν ανακοινωθεί και άλλα δύο θα αποκαλυφθούν «τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η Blue Origin σε ένα δελτίο τύπου. Ο ένας εκ των δύο επιβατών θα είναι ο Κρις Μπόσουιζεν. Πρόκειται για έναν πρώην μηχανικό της NASA και συνιδρυτή της Planet Labs, μιας αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας που φωτογραφίζει κάθε ημέρα τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης με τη βοήθεια δορυφόρων. Ο άλλος ευτυχής συνεπιβάτης θα είναι ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions, που ειδικεύεται σε λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών των φαρμακοβιομηχανιών, την οποία εξαγόρασε το 2019 η εταιρεία Dassault Systèmes. Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το δυτικό Τέξας, στις 16.30 ώρα Ελλάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χωρίζουν η Grimes και ο Elon Musk – Η αιτία και το χρονικό της σχέσης τους

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles