20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Νέος στόχος για τον Τζεφ Μπέζος! Δίνει 1 δισ. δολάρια για τη σωτηρία του πλανήτη

    Πρόσφατα όλος ο πλανήτης παρακολούθησε τον πλουσιότερο άνθρωπο, τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για το διάστημα και να ταξιδεύει στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της εταιρείας του Blue Origin. Ο Μπέζος μπόρεσε να θαυμάσει την καμπυλότητα της Γης και το μαύρο φόντο του υπόλοιπου σύμπαντος, από τα μεγάλα παράθυρα, με αποτέλεσμα να αλλάξει κάτι μέσα του!

    Στόχος οι περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κροίσος και ιδιοκτήτης της Amazon συνειδητοποίησε από ψηλά τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο πλανήτης. Αποφάσισε έτσι να συνεισφέρει στη διάσωσή του με το ποσό του 1 δισ. δολαρίων. Ο στόχος είναι να προστατευτεί το 30% της ξηράς και των θαλασσών μέχρι το 2030 και να αποφευχθούν μαζικές εξαφανίσεις ειδών.

    Το Bezos Earth Fund, σε ανακοίνωση του, αναφέρει: «Η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και καλύτερη διαχείριση περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί προστατευμένες καθώς και για την προσπάθεια επέκτασης τους». Η δωρεά θα εστιάσει στη Λεκάνη του Ποταμού Κονγκό, σε τροπικές περιοχές των Άνδεων και σε ορισμένες τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας ενώ επίσης αποτελούν περιβάλλοντα, όπου γίνεται φυσική αποθήκευση του άνθρακα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλάζει τα δεδομένα το καινοτόμο κουτί μπύρας με τεχνολογία αδρανούς ανοδίου (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles