Ήταν απολύτως λογικό εν μέσω πανδημίας πολλοί να πιάσουν στα χέρια τους ένα χειριστήριο και να ξεκινήσουν τα video games. Οι κονσόλες σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα lockdowns, καθώς αποτέλεσαν ένα ευκόλως προσβάσιμο μέσο ψυχαγωγίας όσο είχαν περιοριστεί οι κοινωνικές συναναστροφές. Τι συμβαίνει όμως σήμερα που τα μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν χαλαρώσει; Πρόσφατα στοιχεία της NPD Group φανερώνουν ότι ένα ποσοστό των gamers στις ΗΠΑ, που ασχολήθηκαν με το “άθλημα” εξαιτίας του κορονοϊού, έχει σταματήσει να παίζει από τη στιγμή που μερικώς επέστρεψαν στην κανονικότητα.
Πτώση στον αριθμό των gamers-Αύξηση το χρόνο
Σύμφωνα με την έρευνα, το 2020 το ποσοστό των Αμερικανών που έπαιζαν παιχνίδια ‘σκαρφάλωσε” από το 73% στο 79%. Ωστόσο, φέτος περιορίστηκε στο 76%. Παρόλα αυτά, ο χρόνος που περνούν οι παίκτες μπροστά στην οθόνη παρουσίασε ανοδική πορεία. Φέτος, οι Αμερικανοί αφιέρωσαν στο gaming περίπου 16,5 ώρες την εβδομάδα, από 14,8 που ήταν το 2020 και 12,7 το 2019. Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στους παλιούς παίκτες και όχι σε αυτούς που πραγματοποίησαν ένα “πέρασμα” λόγω της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης.
Παράλληλα, υπήρξε ένας αριθμός παικτών ηλικίας 45-64 που μπήκαν στην αγορά πέρσι, όχι μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους αλλά και για να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένεια. Αυτή η ομάδα εξακολουθεί να παίζει περισσότερες ώρες από άλλες ηλικιακές ομάδες και μάλιστα έχουν αυξήσει και το χρόνο. Προφανώς, το gaming δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και εφήβους, αλλά ευχαριστεί και μεγαλύτερες ηλικίες, σύμφωνα με την έρευνα.
Παρά το μικρότερο σχετικά κοινό, τα ευρήματα του NPD δείχνουν πως οι Αμερικάνοι ξόδεψαν μέχρι και 35% περισσότερα χρήματα στη βιομηχανία των video games μέχρι τον Ιούλιο του 2021.
Διαβάστε επίσης: