20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Οι Anonymous θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και… διακοπές ρεύματος

    Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Keith Alexander, προειδοποιεί ότι οι Anonymous θα μπορούσαν να αποκτήσουν την ικανότητα, μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, να προκαλέσουν ακόμη και μία -περιορισμένης έκτασης- διακοπή ρεύματος μέσω μιας κυβερνοεπίθεσης.


    Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται άτομα που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, φαίνεται να έχει εκφράσει σχετικές ανησυχίες του σε συναντήσεις στο Λευκό Οίκο, παρ’ όλα αυτά δεν έχει μιλήσει δημόσια για κάποια από αυτές. Η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται, πάντως, πως έχει πάρει, έτσι κι αλλιώς, στα σοβαρά την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, έτσι, για παράδειγμα, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του προέδρου Ομπάμα για το 2013 τοποθετεί τα “cyberattacks” μέσα στις “αναδυόμενες απειλές για τις οποίες οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προετοιμασμένες” μαζί με τον πυρηνικό πόλεμο και την τρομοκρατία…

    Οι επιθέσεις των Anonymous γίνονται συνήθως με τη μορφή ενός DDoS (Distributed Denial of Service), όπου ο server μίας ιστοσελίδας υπερφορτώνεται με ψεύτικο traffic ώστε να πέσει, φαίνεται ωστόσο ότι μία προσπάθεια “πειρατείας” σε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ένα πιο σύνθετο εγχείρημα και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορούσαν να το πραγματοποιήσουν οι Anonymous.

    Και οι ίδιοι, βέβαια, δεν έχουν εκφράσει σχετική πρόθεση σε κάποιο από τα μηνύματά τους. Αντίθετα, για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να “κλείσουν το Internet” στις 31 Μαρτίου, σε μία επιχείρηση που αποκαλούν “Operation Global Blackout”. Κάποιοι σημειώνουν ότι η ανακοίνωσή τους αυτή δείχνει την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν ακόμη πιο “καταστροφικές” επιθέσεις στο μέλλον.

    Όπως και να έχει, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί στην ασφάλεια του Διαδικτύου αναγνωρίζουν τον “κυβερνοπόλεμο” ως ένα πρόβλημα που διογκώνεται συνεχώς και στο οποίο κυβερνήσεις και δίκτυα πρέπει να βρουν τρόπο να αμυνθούν… Φαίνεται πως οι Anonymous έχουν “προβληματίσει” αρκετά και αυτό μάλλον έχει πανικοβάλλει κάποιους, ειδικά στις ΗΠΑ. Ελπίζουμε πάντως, πάνω από όλα, να τους έχει κάνει να ξανασκεφτούν μερικά νομοσχέδια

    Πηγή: Mashable via WSJ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles