23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ουαλία: Με drone έσωσε η Αστυνομία αγνοούμενο 83χρονο με άνοια

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει drones να παίρνουν μέρος σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως η μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι μπορούν να σώσουν και ζωές, όπως μαρτυρά η ιστορία ενός 83χρονου άνδρα με άνοια στην Ουαλία, που αποκαλύπτει δημοσίευμα του BBC.

    Αναλυτικότερα, η εγγονή του ηλικιωμένου άνδρα, που η ζωή του σώθηκε από την αστυνομία με τη χρήση drone, κάλεσε βοήθεια προκειμένου να τον εντοπίσει. Αγνοούνταν τα ίχνη του για 18 ώρες. Ο 83χρονος κύριος Giblin εντοπίστηκε πεσμένος ανάμεσα σε ψηλά χόρτα στην περιοχή Abergele της Ουαλίας

    Οι αστυνομικές Αρχές ανέφεραν ότι τα drones που χρησιμοποιούν αποτελούν πλέον εργαλεία ζωτικής σημασίας, καθώς τους βοηθούν συχνά να βρουν ανθρώπους που αγνοούνται, να καταγράψουν τοποθεσίες που έγιναν εγκλήματα και να ελέγξουν μεγάλες φωτιές.

    https://youtu.be/4ggvtIyqRZo

    Η εγγονή του κ. Giblin, η Lauren Delaney δήλωσε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν δεν ήταν παρούσα η ομάδα με τα drones. Τον αναζητούσαν ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι είτε πεζοί είτε με ελικόπτερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Παρά το αίσιο τέλος, η Αστυνομία επεσήμανε ότι τα drones πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη υπευθυνότητα.

    «Στην περίπτωση του κ. Giblin ήμαστε πολύ τυχεροί… Βρεθήκαμε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, με τη συμπαράσταση των συναδέλφων μας στο έδαφος. Έτσι μπορέσαμε να κατευθύνουμε την έρευνα στο σωστό σημείο», αναφέρει μέλος της ομάδας διάσωσης.

    Διαβάστε επίσης: Εισιτήρια για το διάστημα κέρδισε 44χρονη γυναίκα – Στα 450.000 δολάρια η αξία τους (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles