18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Πάνω από 500 εκατ. δολάρια τα έσοδα του Diablo Immortal σε ένα χρόνο

    Το mobile battler της Blizzard Entertainment Diablo Immortal έγινε ενός έτους και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με μια σειρά από αρνητικές κριτικές και χλευασμό από τους fans, το microtransaction-filled dungeon crawler εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα με επιτυχία. Το mobile game έφερε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια στον ένα χρόνο κυκλοφορίας του.

    Ο free-to-play τίτλος για κινητά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο BlizzCon 2018 και συνοδεύτηκε από γιουχαΐσματα από τους παρευρισκόμενους. Ένας από τους fans μάλιστα ρώτησε τους προγραμματιστές αν η ανακοίνωση ήταν ένα “πρωταπριλιάτικο αστείο εκτός εποχής”.

    Μετά την κυκλοφορία του, οι κριτικοί επέκριναν τον τίτλο για τους ισχυρούς μηχανισμούς δημιουργίας εσόδων, με το παιχνίδι να λαμβάνει επίσης χαμηλή βαθμολογία χρηστών στο Metacritic. Σημειώνεται ότι μια διαμάχη που αφορούσε ένα Immortal gem έφτασε πολύ κοντά στην κατάθεση αγωγής.

    Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται ξανά και ξανά, ο κόσμος του διαδικτύου δεν είναι ίδιος με τον πραγματικό. Τους τελευταίους 12 μήνες το Diablo Immortal έχει φέρει λίγο πάνω από 525 εκατ. δολάρια σε έσοδα από τις περίπου 22 εκατ. λήψεις, (όπως σημειώνεται από τους αριθμούς crunchers στο data.ai). Το Diablo Immortal είναι ο 15ος ταχύτερος τίτλος που πέτυχε αυτό το ορόσημο, πίσω από άλλα μεγαθήρια όπως το Genshin Impact και το Pokemon GO. Αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο MMORPG για κινητά στην αγορά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles