23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation 5: H Sony ετοιμάζει firmware updates που θα ρυθμίζουν την απόδοση του ανεμιστήρα!

    Σίγουρα θα είδατε το πολύ ενδιαφέρον επίσημο teardown video του PlayStation 5 (εάν όχι μπορείτε να κάνετε click εδώ), το οποίο μας παρουσίασε το τι κρύβεται στα εσώψυχα της next-gen κονσόλας της Sony. Αναμφίβολα, αρκετοί users θα εστίασαν την προσοχή τους στον ομολογουμένως τεράστιο ανεμιστήρα, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ψύξης της κονσόλας.

    Αυτό είναι κάτι απολύτως το φυσιολογικό από τη στιγμή που ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των users της πρώτης version του PlayStation 4, είχε να κάνει με την απόδοση και το θόρυβο του ανεμιστήρα. To στέλεχος της Sony, Yasuhiro Ootori (VP of mechanical development), θέλησε να καθησυχάσει τους fans μιλώντας στο έγκριτο ιαπωνικό website: 4Gamer. Σύμφωνα με τον κ. Ootori, το σχέδιο του κολοσσού της gaming βιομηχανίας αφορά στην κυκλοφορία firmware updates, τα οποία θα έχουν σαν στόχο να διορθώνουν και να βελτιώνουν την «συμπεριφορά» του ανεμιστήρα της νέας κονσόλας.

    Όπως μάλιστα τόνισε ο ιθύνων νους της Sony, τα «παράπονα» των fans με την περίπτωση του ανεμιστήρα του PS4 ήταν εκείνα που βοήθησαν το R&D team, έτσι ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στον σχεδιασμό του PlayStation 5. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα κονσόλα της Sony (που θα είναι διαθέσιμη στις 19 Νοεμβρίου στη χώρα μας) διαθέτει στην πλακέτα της τρεις διαφορετικούς σένσορες ανίχνευσης της θερμοκρασίας. Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες θα συλλέγουν data, τα οποία στη συνέχεια η Sony θα τα αξιολογεί και πάνω σε αυτά θα μπορεί να ολοκληρώνει τα προαναφερθέντα firmware updates.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles