20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πώς η τηλεοπτική πειρατεία «βάζει γκολ» στην ομάδα σου

    Το να συναντάς την παρέα σου στο αγαπημένο σου μπαρ για να δείτε μαζί τον αγώνα, είναι μια παράδοση που δεν θα άλλαζες με τίποτα στον κόσμο. Και σίγουρα, δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου πώς μια τόσο αθώα έξοδος ευθύνεται έμμεσα για το γεγονός πως φέτος η ομάδα δεν έχει δεξί μπακ. Πώς γίνεται αυτό;

    Όλοι ξέρουμε ότι τηλεοπτική πειρατεία είναι η κλοπή του τηλεοπτικού περιεχομένου (πχ ενός αγώνα ποδοσφαίρου). Τηλεοπτική πειρατεία είναι και η παράνομη μεταπώλησή του. Για παράδειγμα, όταν ένα μπαρ μεταδίδει παράνομα τον αγώνα της ομάδας σου, χωρίς να έχει πληρώσει τον νόμιμο ιδιοκτήτη των δικαιωμάτων. Ακόμα, τηλεοπτική πειρατεία είναι και η παράνομη κατανάλωση του προγράμματος, όταν, δηλαδή, εσύ και η παρέα σου παρακολουθείτε τον αγώνα (με ή χωρίς τη συνοδεία μπίρας) σε ένα μέρος που τον δείχνει παράνομα.

    Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά αυτό έχει φοβερές συνέπειες στην αγαπημένη σου ομάδα. Κι αυτό, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων της βασίζεται στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της. Τα χρήματα αυτά τα έχει ανάγκη για να κάνει μεταγραφές, να βρει καλύτερους προπονητές, να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της. Με άλλα λόγια, η θέση της ομάδας σου στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ακόμα και το πόσο καλές εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από τα έσοδα που θα έχει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της.

    Πώς κολλά αυτό με την μπίρα που μοιράζεσαι με την παρέα σου, βλέποντας τον αγώνα στο μπαρ της γειτονιάς σου; Εδώ είναι που σταματά η μπάλα και αρχίζει το «ψάρεμα»!

    Ο περισσότερος κόσμος δεν συνειδητοποιεί πως γίνεται συνένοχος παρακολουθώντας κλεμμένους αγώνες. Αν ένας πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης πληρώνει τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για να δικαιούται να μεταδίδει τους αγώνες της ομάδας σου στο πρόγραμμά του, θα πρέπει να δικαιολογεί το κόστος με ανάλογα έσοδα. Η κλοπή των αγώνων, όχι μόνο μειώνει το ποσό που διαθέτει ο πάροχος για δικαιώματα, αλλά και κατά συνέπεια και το ποσό που διαθέτει η ομάδα σου για μεταγραφές. Για αυτό, πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι πρωταθλήματα, κύπελλα και οπαδικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, αναρωτήσου τι θα μπορούσες να κάνεις για να την προστατέψεις. Σκέψου, μήπως εν αγνοία σου, αντί να την βοηθάς να πάει καλύτερα, άθελά σου τη σπρώχνεις πίσω.

    Η τηλεοπτική πειρατεία δεν αφορά μόνο τους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης. Οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ομάδες που αγαπάμε, αλλά και εμάς τους θεατές, που χωρίς να το θέλουμε, γινόμαστε «κλεπταποδόχοι». Επιλέγοντας χώρους που συμμορφώνονται με τους νόμους και αρνούνται να γίνουν συνεργοί στην κλοπή, όχι μόνο βοηθάς την ομάδα σου, αλλά και το ίδιο το άθλημα που σε παθιάζει. Τώρα ξέρεις! 

    Ο Φίλαθλος

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles