22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα η Amazon- Χιλιάδες προσλήψεις με υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους

    Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες “εκτοξεύονται” όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα η Amazon, που αποτελεί κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου, να παίρνει τα μέτρα της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους για την περίοδο των εορτών. Διατίθεται μάλιστα να προσφέρει υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους. Ενώ πολλές εταιρείες δυσκολεύονται αυτήν την περίοδο να βρουν προσωπικό με χαμηλό ημερομίσθιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δίνει ωρομίσθιο ύψους, κατά μέσο όρο, 18 δολάρια και ότι σε πολλές από τις εγκαταστάσεις της το ποσό αυτό θα φτάνει τα 21 δολάρια. Επίσης, θα προσφέρει πριμ προσλήψεων που θα φτάνει ακόμη και τα 3.000 δολάρια.

    Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους, πρόσθεσε. Θα βοηθούν κυρίως στην τακτοποίηση των προϊόντων και τη συσκευασία των δεμάτων που πρόκειται να σταλούν στους πελάτες.

    500.000 υπάλληλοι μέσα στο 2020

    Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσέλαβε ήδη 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο. Και άλλες μεγάλες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

    Διαβάστε επίσης: Facebook: Επένδυση 50 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του «metaverse» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles