22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πρώην αφεντικό του PlayStation: Απειλούν το gaming η Google, το Netflix και η Apple

    Το πρώην αφεντικό του PlayStation, ο Shawn Layden, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε τρεις μεγάλες του ανησυχίες για το μέλλον της βιομηχανίας του gaming.

    “Πρώτον, η ενοποίηση μπορεί να είναι εχθρός της δημιουργικότητας”, δήλωσε ο Layden.

    “Πιστεύω επίσης ότι το αυξανόμενο κόστος στο gaming είναι μια υπαρξιακή απειλή για όλους μας. Όπως και η είσοδος των μη ενδημικών στον τομέα, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “βάρβαροι στην πύλη”.

    “Αυτή τη στιγμή βλέπουμε όλους τους μεγάλους παίκτες να λένε: “Ω, gaming; Φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο; Θέλω ένα κομμάτι από αυτό”. Και έτσι έχουμε την Google, το Netflix, την Apple και την Amazon που θέλουν να πάρουν κομμάτι και προσπαθούν να διαταράξουν τη βιομηχανία”.

    Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία πρέπει να μάθει τι συνέβη στη μουσική βιομηχανία όταν η Apple “έπεισε τους πάντες ότι τα 99 σεντς ανά τραγούδι ήταν καλή ιδέα”. Είπε επίσης ότι το Netflix έχει διαταράξει την κινηματογραφική βιομηχανία. “Ελπίζω ότι το gaming θα είναι η πρώτη βιομηχανία όπου θα διαταράξουμε τους εαυτούς μας”, είπε.

    “Όπου δεν χρειάζεται μια Google ή μια Amazon για να γυρίσει εντελώς το τραπέζι. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά έξυπνοι για να δούμε αυτές τις αλλαγές να έρχονται και να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο”.

    Διαβάστε επίσης:

    Nintendo: Αυτό είναι το Switch Mario Red Edition

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles