23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Redmi 12 5G: H επιτομή του «budget-friendly» 5G smartphone!

    Η Xiaomi δεν σταματάει στιγμή να μας εκπλήσσει με το πόσο ευέλικτη είναι στην “budget-friendly” και value for money κατηγορία συσκευών. Μετά λοιπόν τα αποκαλυπτήρια στο εξαιρετικά οικονομικό Redmi 12, η Xiaomi παρουσίασε και μια έκδοση της συσκευής για την αγορά της Ινδίας, η οποία θα προσφέρει 5G και θα διαθέτει σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το μικρότερο αδελφάκι του που τρέχει μόνο στα 4G τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της Xiaomi είναι να καταστήσει την υποστήριξη 5G όσο το δυνατόν πιο προσιτή στους mainstream users.

    Το Redmi 12 5G θα στοχεύει στους λάτρεις της οικονομίας, οι οποίοι ωστόσο επιθυμούν και το κάτι… «παραπάνω» αξιοποιώντας τα προτερήματα της τεχνολογίας του 5G. Το Redmi 12 5G διαθέτει οθόνη στις 6.79 ίντσες LCD με 90Hz refresh rate (Full HD+ ανάλυση), μπαταρία στα 5.000mAh , ενώ το στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 4 Gen 2 chipset. Παράλληλα, στο main camera setup του έχουμε έναν συνδυασμό main camera στα 50MP με μία macro camera στα 2MP, ενώ η selfie camera προσφέρει ανάλυση στα 8MP.

    Σε ότι έχει να κάνει με το Software, το Redmi 12 5G βασίζεται στο Android 13, το οποίο όμως διαθέτει το MIUI 14 on-top, ενώ ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του (τόσο για τη σειρά Redmi όσο και για την κατηγορία που ανήκει) είναι ότι το back cover του είναι κατασκευασμένο από γυαλί, με τη συσκευή μάλιστα να διαθέτει πιστοποίηση IP53 για προστασία ενάντια σκόνη και στις σταγόνες του νερού.

    Το μεγαλύτερο ατού βέβαια του Redmi 12 5G δεν είναι άλλο από την τιμή του, η οποία είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, ξεκινώντας στα 120 ευρώ για την έκδοση των 4/128GB, στα 140 ευρώ για τα 6/128GB και τέλος στα 160 ευρώ για τα 8/256GB.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles