17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ρομποταξί με φουτουριστικό σχεδιασμό υποσχέθηκε ο Elon Musk

    Είναι γνωστό ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο εκκεντρικός Elon Musk, βάζει τον πήχη ψηλά. Η εμμονή του να πάει στον Άρη τον οδήγησε ουσιαστικά στην ίδρυση της Space X, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλους στόχους και για την Tesla. Ο γνωστός επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει (άγνωστο το πότε ακριβώς) το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό, το οποίο θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό.

    Η ανακοίνωση του Musk ήρθε στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου εργοστασίου της Tesla στο Texas, μια επένδυση που ανέρχεται στο ποσό του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Για το νέο ταξί ανέφερε χαρακτηριστικά:

    “Τεράστια κλίμακα. Απολύτως αυτόνομο. Θα είναι αποκλειστικά ρομποταξί”.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της εταιρείας έχει μιλήσει αρκετές φορές για ολική αυτονομία, χωρίς όμως πάντα να πετυχαίνει τους στόχους του. Το 2019 ανέφερε ότι τα ταξί χωρίς οδηγούς θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2020 σε κάποιες αγορές των Η.Π.Α. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και τον προηγούμενο Ιανουάριο. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά!

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Με ψεύτικα σενάρια στρέφει το κοινό εναντίον του TikTok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles