20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ρομποτικό ψάρι θα καθαρίζει στο μέλλον τους ωκεανούς

    Ένα ρομποτικό ψάρι που θα «εξαφανίζει» τα μικροπλαστικά θα μπορεί να καθαρίζει στο μέλλον τους μολυσμένους ωκεανούς του κόσμου, σύμφωνα με μια ομάδα κινέζων επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

    Τα πρωτοποριακά ρομπότ είναι μαλακά στην αφή και μόλις 1,3 εκατοστά σε μέγεθος και ρουφάνε μικροπλαστικά σε ρηχά νερά. Η ομάδα που τα κατασκεύασε στοχεύει να τα καταστήσει ικανά να συλλέγουν μικροπλαστικά σε βαθύτερα νερά και να παρέχουν πληροφορίες για την ανάλυση της θαλάσσιας μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε η Γουάνγκ Γιουάν, μια από τους ερευνητές που κατασκεύασαν το ρομπότ.

    Το μαύρο ρομπότ ψάρι φωτίζεται από ένα φως, το οποίο το βοηθάει να ανοίγει τα πτερύγιά του και να κουνάει το σώμα του. Οι επιστήμονες μπορούν να το ελέγξουν χρησιμοποιώντας το φως για να αποφύγει να συγκρουστεί με άλλο ψάρι ή με σκάφος. Αν κατά λάθος το φάει κάποιο άλλο ψάρι, μπορεί να χωνευτεί χωρίς να του προκαλέσει πρόβλημα καθώς είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, η οποία είναι βιοδιασπώμενη, λέει η Γουάνγκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στον Πειραιά – O Νούμερο 1 προορισμός τεχνολογίας «σαλπάρει» στις θάλασσες της τεχνολογίας! (Συνέντευξη)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles