20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Z Fold 4: Όλες οι φήμες και τα leaks για την πολυαναμενόμενη foldable ναυαρχίδα!

    Είμαστε βέβαιοι ότι ήδη θα έχετε μαρκάρει την 10η Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να «ξεδιπλωθεί» το επόμενο Galaxy Unpacked. Το αυγουστιάτικο event της Samsung θα εστιάζει στα foldables (για μια ακόμη φορά) και όπως αντιλαμβάνεστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας θα βρίσκονται τα νέα Fold και Flip (μπορείτε να διαβάσετε εδώ για όλες τις φήμες και τα leaks για το Flip 4). Παρακάτω θα εντοπίσουμε και θα αναλύσουμε τα σημαντικότερα leaks και τις πιο «χτυπητές» φήμες, οι οποίες αφορούν στο next-big thing της Samsung που δεν είναι άλλο από το Galaxy Z Fold 4…

    Σχεδιασμός & οθόνη

    Η Samsung όπως όλα δείχνουν πρόκειται να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για το νέο της foldable στο κομμάτι του display. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα leaks που προέρχονται από πολύ δυνατούς insiders της αγοράς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, το Fold 4 πιθανολογείται ότι θα διαθέτει AMOLED οθόνη QXGA+ 7.6 ιντσών με 120Hz refresh rate και μια δευτερεύουσα οθόνη 6.2 ιντσών AMOLED με HD+ ανάλυση και 120Hz refresh rate.

    Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρχει ειδικό slot για την τοποθέτηση του S Pen Stylus, με το design του να διαφέρει σε σύγκριση με το Z Fold 3, καθώς η συσκευή δεν θα είναι τόσο «ψηλή» και «στενή». Παράλληλα, όπως φημολογείται το νέο Fold θα διαθέτει ακόμη πιο ανθεκτικό και σκληρό γυαλί, ενώ υπάρχουν και κάποιοι leakers οι οποίοι θεωρούν ότι το Z Fold 4 θα διαθέτει ένα camera layout, το οποίο θα είναι παρόμοιο με αυτό του S22 Ultra. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα τελευταία unofficial renders που διέρρευσαν στον τύπο το πιθανότερο είναι το νέο Fold να μην διαφέρει ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (όπως φάνηκε άλλωστε και από το σύντομο teaser που παρουσίασε η Samsung).

    Αυτό που ακούγεται βέβαια ακόμη πιο έντονα έχει να κάνει με τον hinge μηχανισμό, ο οποίος πρόκειται να επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερη αντοχή, αλλά παράλληλα να καταστήσει το Fold 4 περισσότερο «dust» και «water» proof. Η ίδια πηγή που σχολίασε την αλλαγή στον hinge μηχανισμό ανέφερε επίσης ότι το νέο flagship foldable της κορεατικής εταιρείας θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικές επιλογές (Phantom Black, Green και Beige), ενώ μια άλλη πηγή πρόσθεσε και το Burgundy χρώμα.

    Επιδόσεις, camera και αυτονομία

    Από μια ναυαρχίδα όπως είναι το Galaxy Z Fold 4 περιμένουμε ότι η Samsung θα ποντάρει πολλά στο performance και πράγματι τα περισσότερα Leaks στο γεγονός ότι το νέο foldable θα διαθέτει Snapdragon 8 Gen 1+ chipset, 12GB RAM  και δύο εκδόσεις στα 256GB / 512GB αποθηκευτικού χώρου. Βέβαια εδώ παίζει και η φήμη ότι το Fold 4 μπορεί να κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 1TB storage, αν και κομματάκι δύσκολο, ενώ ορισμένοι leakers θεωρούν ότι θα δούμε και μοντέλο με 128GB αποθηκευτικού χώρου (μάλλον φαντάζει αδύνατον όμως για αυτή την κατηγορία smartphone). Η παρουσία Stylus από την άλλη θεωρείται σχεδόν σίγουρη από τους περισσότερους insiders.

    Προχωρώντας στα της κάμερας, μια σχετικά έγκριτη πηγή αναφέρει ότι θα δούμε ένα triple camera setup, το οποίο θα συνδυάζει 50MP main sensor, 12MP Ultrawide και μια έναν τηλεφακό στα 10MP (με 3x optical zoom ), καθώς επίσης και μια under-display camera στα 4MP και μία κάμερα των 10MP για selfies. Σε ένα πιο… «τολμηρό» σενάριο, μια σημαντικά μερίδα από leakers πιστεύει ότι το next-big thing στον κόσμο των foldables δεν αποκλείεται να δανειστεί την κάμερα «κτήνος» των 108MP του S22 Ultra. Μάλιστα, έχουμε και περίπτωση από tipster, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το νέο Fold θα διαθέτει όχι μία, αλλά δύο under-display cameras. Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι του camera setup οι απόψεις (και οι φήμες) διίστανται, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το official event της 10ης Αυγούστου για να βγάλουμε άκρη!

    Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο κομμάτι της μπαταρίας, όπου εδώ οι φήμες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Samsung θα επιλέξει την ίδια ακριβώς μπαταρία με το Fold 3, ενώ μια πηγή αναφέρει ότι η νέα foldable ναυαρχίδα θα είναι εξοπλισμένη με μπαταρία στα 4.400mAh, με τη δυνατότητα 25W charging.

    Τιμή και διαθεσιμότητα!

    Με το event της επίσημης ανακοίνωσης να τοποθετείται σε μερικά 24ώρα και εάν κρίνουμε και από την «παράδοση» της Samsung στα release της, πολλές είναι οι πηγές που αναφέρουν ότι το νέο foldable θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου, με τις αρχές Σεπτεμβρίου επίσης να αποτελεί μια ρεαλιστική επιλογή. Σε ότι έχει να κάνει βέβαια με την τιμή, μία πηγή αναφέρει ότι το Fold 3 θα είναι ενδεχομένως πιο φθηνό σε σχέση με το Z Fold 3, όμως ως είθισται η απόφαση για την τελική τιμή ενός προϊόντος μπορεί ακόμη και να παρθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

    Όπως και να έχει, όλες οι απορίες μας πρόκειται να λυθούν μέσα σε λίγα 24ώρα, καθώς απέχουμε μια ανάσα από το θερινό Galaxy Unpacked! Stay tuned γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και τις πρώτες μας εντυπώσεις που αφορούν τα νέα αναδιπλούμενα της Samsung… Ραντεβού στις 10 Αύγουστου!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Πραγματικά ποιος πιστευει οτι αυτη η συσκευη δικαιολογει τα 2000 ευρω που κανει κοντα ως καινουργιο κινητο. Δοκιμασα το fold 3 ωραιο για καποιες περιπτωσεις αλλα στην ουσια δεν αλλαζουν και πολλα ωστε να σε κανουν να αφησεις πισω το ταμπλετ αφου η αναδειπλουμενη οθονη παραενει μικτη για πολλα τασκς σε σχεση με ενα tablet και παραειναι ευεσθητο ακομα.

      Μια τετοια συσκευη με windows on arm σε foldable εκδοση με λιγο μεγαλυτερη εσωτερικη οθόνη με δυνατοτητα τηλεφωνικων κλησεων και δυνατοτητα να εκτελει και εφαρμογες android και pc θα ηταν κατι που μπορουσε να δικαιολογησει τα 2000 ευρω αλλα για κατι που τρεχει android με την καμια.

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles