23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Knox: Μια… δυνατή ασπίδα προστασίας!

    Με κεντρικό σύνθημα το «Stay Connected, Protected και Productive» το Samsung Knox που βρίσκεται προ-εγκατεστημέο στις Galaxy συσκευές της εταιρείας, προσφέρει ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων για να υπερασπίζεται τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες από κακόβουλα προγράμματα και online κινδύνους.

    Η πλατφόρμα Knox της Samsung έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψει αποτελεσματικά τις μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν μια δυναμική και αξιόπιστη λύση ασφάλειας για τους εργαζομένους τους. To Samsung Knox είναι η «απάντηση» της Κορεάτικης εταιρείας τεχνολογίας στο πρόβλημα του business security! Για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από το 2013 που εμφανίστηκε στο προσκήνιο του cyber security, η πλατφόρμα του Samsung Knox έχει καταφέρει να υψώσει τείχος προστασίας σε περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως, προστατεύοντας αποτελεσματικά παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο mobile συσκευές Samsung. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι μεγάλες κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν το Knox για να εξασφαλίσουν υψηλή προστασία, σε άτομα που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

    Efficient Protection!

    Αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία, αναβαθμίσεις είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τo Samsung Knox, το οποίο έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει πολλαπλά layers προστασίας. Με την ύπαρξη ενός dedicated security-based chip στα high-end Samsung smartphones της σειράς S, το Knox Security εξασφαλίζει συνθήκες υψηλής προστασίας.

    Σε μια ναυαρχίδα της Samsung, ουσιαστικά η mobile συσκευή «τρέχει» ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα μαζί με το Android OS, δημιουργώντας μια σειρά από διαχωριστικά προστατευτικά επίπεδα (layers) ανάμεσα στις εφαρμογές και στα ευαίσθητα δεδομένα σας. Από τη στιγμή που το dedicated Knox chip είναι «απομονωμένο», τότε είστε προστατευμένοι ακόμη και σε περίπτωση που εντοπιστεί μια σημαντική ευπάθεια στο λειτουργικό της Google. Μάλιστα, το ειδικό Knox chip είναι ικανό να διαχειριστεί με αποκλειστικό τρόπο ευαίσθητα δεδομένα, όπως είναι για παράδειγμα τα βιομετρικά του χρήστη, έτσι ώστε να αποκλείεται η περίπτωση αυτά να καταλήγουν σε… «κοινή θέα».

    H πλατφόρμα Knox βέβαια πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που αποτελείται από διαφορετικές λύσεις, οι οποίες όλες μαζί συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που εστιάζει στην παραγωγικότητα, στην υψηλή προστασία και στην ευκολία στα χέρια του χρήστη. Η δε προστασία που προσφέρει το Knox είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, μέσω 8 διαφορετικών επιπρόσθετων προϊόντων όπως είναι το Knox Guard, Knox Mobile Enrollment, Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Configure και Knox Capture. Το μεγάλο του πλεονέκτημα βέβαια δεν είναι άλλο από τον ευπροσάρμοστο χαρακτήρα του, καθώς ο χρήστης (ή ο υπεύθυνος IT) του μπορεί να θέσει όλες τις παραμέτρους του, δημιουργώντας έτσι μια «tailor-made» λύση που κάνει focus πάνω στις αποκλειστικές ανάγκες του.

    A Secure… Galaxy!

    Από τη στιγμή που οι ανάγκες μιας επιχείρησης (ανεξαρτήτως μεγέθους) στο κομμάτι του digital «επιχειρείν» είναι απαιτητικές, η Samsung αφουγκραζόμενη τη «δίψα» για όσο το δυνατόν αποτελεσματική (αλλά και ευέλικτη) προστασία, προτείνει τις mobile συσκευές που εντάσσονται στην οικογένεια Galaxy Enterprise Edition.

    Η επιλογή των συγκεκριμένων συσκευών ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για να εξοπλιστεί μια επιχείρηση με ένα δυνατό σύμμαχο στο cybersecurity. Προσφέροντας εντυπωσιακή ευκολία στην εγκατάσταση και δυνατότητες παραμετροποίησης και διαχείρισης, η ύπαρξη των συσκευών Galaxy Enterprise Edition, σας βοηθούν να βάλετε τα θεμέλια για την στήριξη της επιχείρησης σας, μέσω του ομαλού workflow, χωρίς ενοχλητικές και επικίνδυνες «έξωθεν παρεμβάσεις» που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγικότητα. Κάθε mobile απειλή αντιμετωπίζεται και εξουδετερώνεται αποτελεσματικά με μια συσκευή που ανήκει στην οικογένεια Galaxy Enterprise Edition, με την Samsung να παρέχει εγγυημένη λήψη ειδοποιήσεων για ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για έως και πέντε χρόνια (τόσο από την Google, όσο και από την ίδια τη Samsung). Μάλιστα, δεν σταματάει να στηρίζει τις λειτουργικές ανάγκες μιας επιχείρησης, προσφέροντας δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία Knox Suite, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση της διαθεσιμότητας των συσκευών Galaxy Enterprise Edition ακόμη και για δύο χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία τους!

    Με το ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών και ασφαλείας για κινητές συσκευές, και ιδιαίτερα μέσω της παροχής πληθώρας διαφορετικών επιλογών, ελέγχου και προστασίας των συσκευών, η Samsung φροντίζει έτσι ώστε κάθε επιχείρηση να προστατεύεται από τις online απειλές.

    To serve and… protect!

    Το Samsung Knox σε συνδυασμό με μια mobile συσκευή που ανήκει στην οικογένεια Galaxy Enterprise Edition, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ασφαλείας που θα κάνει κάθε επιχείρηση να υψώσει μια πολύτιμη ασπίδα προστασίας… διώχνοντας μακριά τους επίδοξους εισβολείς!

    [Διαφημιστική Καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς M.A.E.]

    ********

    1. Το Samsung Knox πληροί με επιτυχία τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί από κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς χρήστες μια ισχυρή λύση ασφάλειας για κινητά. – https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/knox-certifications
    2. Το Knox Guard απαιτεί τριετή συνδρομή. Τα Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture, Knox Configure και το Knox Suite απαιτούν ετήσια συνδρομή.
    3. Η διαθεσιμότητα του Enterprise Edition μπορεί να διαφέρει ανά μοντέλο και περιοχή.
    4. Για έως τρία χρόνια συνολικά. Ισχύει για συσκευές Enterprise Edition που κυκλοφόρησαν το 2023 και μεταγενέστερα μοντέλα.
    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles