23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Snapdragon 8 Gen 3: Καίει και… ζεματάει, στα πρώτα benchmarks!

    Ως είθισται κάθε νέο «flagship» chipset από την Qualcomm, δεν μπορεί παρά να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της tech community, καθώς αρκετοί είναι οι tech experts που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις επιδόσεις του υποβάλλοντας το νέο SoC σε ενδελεχή Benchmarking tests. Τα αποτελέσματα των εν λόγω δοκιμών, εγείρουν προβληματισμούς όχι τόσο για την απόδοση του νέου Snapdragon, αλλά από το γεγονός ότι εμφανίζει σημάδια υπερθέρμανσης!

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα tests που έτρεξαν έμπειροι users σε μια σειρά από ναυαρχίες που «φοράνε» το νέο chipset, όπως είναι το Xiaomi 14 και το Xiaomi 14 Pro, αλλά και το IQOO 1, τοι συσκευές έπιασαν θερμοκρασίες που κυμάνθηκαν περίπου στους 49.5°C βαθμούς, ενώ με την περίπτωση του IQOO 12 ο μετρητής που χρησιμοποιήθηκε έδειξε ακόμη και 52.3°C! Αν μη τι άλλο, το παραπάνω νούμερο δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό, ενώ εάν κρίνουμε από τους προκατόχους του (Gen 2 και Gen 1) δεν είχαν αναφερθεί τέτοια περιστατικά. Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών που εμφάνισε στα σχετικά tests, αξίζει να σημειωθεί ότι το Snapdragon 8 Gen 3 δεν είναι τόσο όσο energy-efficient όσο  τα προηγούμενα chipsets της οικογένειας Snapdragon 8. To πιο πρόσφατο chipset της οικογένειας Snapdragon 8 αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες συσκευές, καθως πρόκειται (εκτός από την Xiaomi και την Vivo) πρόκειται να το δούμε σε Samsung, Motorola, OnePlus, Sony, OPPO κ.ά. Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τόσο… «θερμό» όπως αρχικά δείχνουν τα προαναφερθέντα tests και θα είναι «καυτό» μόνο σε επιδόσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles