24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Στα… δίχτυα της ΑΙ η Scarlett Johannson! Διαμάχη με app που χρησιμοποιεί AI-generated εκδοχή της

    Ήταν ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν τα “παρατράγουδα”, σχετικά με την αλόγιστη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν δει την ΑΙ εικόνα τους να κυκλοφορεί ευρέως, χωρίς να έχει χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια από τους ίδιους. Μετά τον Tom Hanks, που είδε το νεότερο εαυτό του ξαφνικά να διαφημίζει οδοντιατρικές υπηρεσίες, τώρα η Scarlett Johannson αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον ενός AI app. Η εφαρμογή χαρακτηρίζεται ως AI image editor και ονομάζεται Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar. Όπως αναφέρθηκε χρησιμοποιεί μια AI-generated εκδοχή με τη φωνή και την εμφάνιση της Johansson.

    Η διαφήμιση του app δείχνει ένα πραγματικό clip της Johansson από τα παρασκήνια του Black Widow, λέγοντας «Τι συμβαίνει παιδιά; Είμαι η Scarlett και θέλω να έρθετε μαζί μου…». Στη συνέχεια, το video μεταβαίνει σε φωτογραφίες που δημιουργούνται από AI και σε μια “κλωνοποιημένη” έκδοση της φωνής της ηθοποιού που προωθεί την εφαρμογή. Κάτω από τη διαφήμιση υπάρχουν ψιλά γράμματα που αναφέρουν: “Εικόνες που παράγονται από τη Lisa AI. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό το άτομο».

    Σημειώνεται ότι η εν λόγω διαφήμιση δεν εμφανίζεται πλέον στο X, αφού η ηθοποιός θα κινηθεί νομικά. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Kevin Yorn: «Δεν παίρνουμε αυτά τα πράγματα ελαφρά τη καρδία. Σύμφωνα με τη συνήθη πορεία δράσης μας υπό αυτές τις συνθήκες, θα το αντιμετωπίσουμε με όλα τα ένδικα μέσα που θα έχουμε», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Σύντομα το X θα “μεταμορφωθεί” και σε dating app (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles