23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Στην Κύπρο οι Ρυθμιστές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ευρώπη

    Τη Συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) των χωρών της Ευρώπης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στη Λάρνακα, φιλοξενεί η Κύπρος.

    Η Ολομέλεια θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις για σειρά καίριων και σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπως οι ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Ρυθμιστικό Πλαίσιο, η βιωσιμότητα των Καθολικών Παροχέων, η προστασία του περιβάλλοντος και ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για διασυνοριακές παραδόσεις δεμάτων.

    Θα συζητηθεί, επίσης, το Πρόγραμμα Εργασιών του ERGP για το επόμενο έτος, αλλά και ο μελλοντικός ρόλος και η ενδεικνυόμενη προσαρμογή του Σώματος, δεδομένων των θεμελιωδών αλλαγών που προκύπτουν, κυρίως από τη μείωση του επιστολικού ταχυδρομείου και την αύξηση διακίνησης δεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι της Ολομέλειας Προεδρεύει ο Κύπριος Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών κ. Πέτρος Γαλίδης, ο οποίος έχει εκλεγεί στην Προεδρία του Σώματος για το 2023.

    Στα πλαίσια του Συνεδρίου, το Γραφείο Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), ως φιλοξενούσα αρχή, έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του πολιτισμού, της ιστορίας και της κουλτούρας της Κύπρου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στο Συνέδριο, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των Ρυθμιστικών Αρχών και των επιτελείων τους, ανέρχεται στα εκατό περίπου άτομα από τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και των υποψηφίων χωρών για ένταξη. Σχετικά με το ERGP Το ERGP (European Regulators Group for Postal Services) απαρτίζεται από τις εικοσιεπτά (27) Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Ρυθμιστικές Αρχές χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου καθώς και Υποψηφίων χωρών για Ένταξη. Το ERGP συμβουλεύει και υποβοηθά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών και στην ομοιόμορφη εφαρμογή του Ρυθμιστικού Πλαισίου σε όλα τα Κράτη Μέλη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles