18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    The summer of… 5G! Τι μπορείς να ζήσεις, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας

    Δύσκολη η ζωή του συντάκτη τεχνολογίας όταν απομένουν λίγες ώρες πριν από την πρώτη καλοκαιρινή σου άδεια… Μπορεί η θερινή ραστώνη να βρίσκεται στο peak της αλλά το πληκτρολόγιο έχει ήδη πιάσει φωτιά, το θερμόμετρο έχει ήδη φτάσει στους 35+ και δεν βλέπεις την ώρα και τη στιγμή για να ετοιμάσεις το “out-of-office” mail σου… Ήδη το μυαλό ταξιδεύει σε παραλίες με χρυσαφένια άμμο, beach bars με lounge μουσική κατευθείαν από τις Βαλεαρίδες νήσους, βόλτες στο ηλιοβασίλεμα, εκδρομές… αλλά και ένα σωρό τελευταίες εκκρεμότητες που θα πρέπει να σηκώσεις σαν Άτλαντας στους ώμους σου ακόμη και στις διακοπές σου.

    Το ρολόι στο laptop γράφει 18:00 και με γρήγορες και επιδέξιες κινήσεις που θα ζήλευε και ο Εμπαπέ όταν ξεχύνεται στην αντεπίθεση για να κεραυνοβολήσει τα αντίπαλα goalpost,  φτάνεις σπίτι, μαζεύεις τα τελευταία πράγματα και παίρνεις το ΜΕΤΡΟ για Πειραιά! Η ηλεκτρονική πινακίδα του πλοίου γράφει «ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ – ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 21:00 – READY FOR EMBARKATION» και πλέον γνωρίζεις ότι σε 8 ώρες θα βρίσκεσαι στον δικό σου παράδεισο. Παρόλα αυτά, 8 και πλέον ώρες κάπως θα πρέπει να περάσουν ακόμη και στο πλοίο, για αυτό πριν αναχωρήσεις το πρώτο πράγμα που φροντίζεις είναι να εξασφαλίσεις ότι έχεις αρκετά data. Και όχι μόνο. Πρέπει να έχεις και καλό σήμα. Γι’ αυτό και ενεργοποίησα την καλοκαιρινή προσφορά της COSMOTE, η οποία σου προσφέρει με 10.90€ απεριόριστα data στο μεγαλύτερο 5G δίκτυο της χώρας, που πιάνει σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδος κι αν βρίσκεσαι.

    Με τα απεριόριστα data σου ανά χείρας (εννοείται ότι δεν αγοράζεις σε καμία περίπτωση «καραβίσιο» Wi-Fi που συνήθως… κοστίζει), δεν σε τρομάζει το πως θα περάσεις την ώρα σου στο πλοίο! Με ισχυρή κάλυψη από την COSMOTE ακόμη και μεσοπέλαγα, μπορείς να επιλέξεις τις αγαπημένες σου σειρές στο tablet σου, παρακολουθώντας (επιτέλους) αυτό το επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Selma Hayek από το νέο κύκλο του Black Mirror, το οποίο έμεινε στη μέση ή προσπαθώντας να αποσπάσεις αυτό το epic gear που έχεις βάλει στο μάτι στο Diablo Immortal. Με τα απεριόριστα data στη συσκευή σου, οι ώρες θα περάσουν σαν… νεράκι και η ανακοίνωση της άφιξης με τα all-time classic σπαστά αγγλικά του captain, θα μοιάζει σαν μελωδία στα αυτιά σου. Καθώς πατάς το πόδι σου σε κρητικό έδαφος, ρίχνεις μια ματιά στο κινητό και ανεβάζεις το χαρακτηριστικό εναρκτήριο story στο Instagram των πρώτων φετινών διακοπών σου.

    Ένα post στο Facebook από την κλασική θεϊκή χανιώτικη μπουγάτσα (οι γνώστες ξέρουν) και η εξόρμηση μαζί με την παρέα, στις ομορφιές της Κρητικής γης με κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο ξεκινάει. Κάνοντας μια δροσιστική πρώτη βουτιά στην παραλία της Γεωργιούπολης (δοκιμάστε να βραχείτε στο παγωμένο ποτάμι είναι… «must» για να ανανεώσετε τα κύτταρα σας και να αισθανθείτε 20 χρόνια νεότεροι) και στη συνέχεια απολαμβάνοντας την ειδυλλιακή λίμνη Κουρνά (την μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης), καταλήγοντας στις πηγές της Αργυρούπολης (με τις πέστροφες και τους χαρακτηριστικούς καταρράκτες), τα live στο Facebook έχουν πάρει βροχή.

    Στην επιστροφή για Χανιά, η γοητεία της κρητικής γης είναι διάχυτη και παρόλο που ήμουν διαρκώς On-the-go, μπορούσα άνετα να σερφάρω στη διαδρομή, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα mail μου σε περίπτωση που είχε προκύψει κάτι επείγον πίσω στο… «αρχηγείο». Η πρώτη μέρα δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει, με ένα παραδοσιακό «κρητικό» τραπέζι με το αντικριστό να είναι ο αδιαφιλονίκητος “star” και τη ρακή να ρέει άφθονη.

    Η πρώτη μέρα τελείωσε, όμως ακολούθησαν και άλλες έξι… με μοναδικές εξορμήσεις στον Ομαλό και στο θρυλικό Φαράγγι της Σαμαριάς, στο μαγευτικό Ελαφονήσι, στην παλιά πόλη των Χανίων… Όποια στιγμή και εάν κοιτούσα στο smartphone μου, οι μπάρες που απεικονίζουν το σήμα δεν… έπεφταν ποτέ. Ακόμη και όταν χρειάστηκε (κυριολεκτικά) στην ξαπλώστρα να κάνω ένα πολύ γρήγορο (ευτυχώς) zoom meeting, τα απεριόριστα data δούλεψαν στο 100% και έτσι το… crisis management στέφθηκε από πλήρη επιτυχία (ακούγοντας το κυματάκι να… σκάει, δεν υπάρχει άγχος).

    Η πρώτη φάση των διακοπών μπορεί να τελείωσε, όμως για μια ακόμη φορά βρέθηκα στο δρόμο της επιστροφής με τις βαλίτσες μου γεμάτες αναμνήσεις… Όπως γεμάτο ήταν και το smartphone μου με 5G data, ενώ δεν ένιωσα ούτε λεπτό τον φόβο μην τυχόν και ξεμείνω. Δεν ξέρω εάν στο δεύτερο γύροv των φετινών διακοπών θα πάω στη Κρήτη, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι όπου κι εάν βρεθώ από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Γαύδο… το μεγαλύτερο 5G δίκτυο της χώρας θα είναι πάντοτε στο πλευρό μου… Μαζί φυσικά με τα απεριόριστα data!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles