18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    UNIDO και Huawei εγκαινιάσαν την Παγκόσμια Συμμαχία για την Tεχνητή Nοημοσύνη σε Διεθνές Συνέδριο στην Κίνα

    Την «Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της Βιομηχανίας και των Κατασκευών» (AIM Global) εγκαινίασαν επίσημα η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (UNIDO), μαζί με τη Huawei και άλλους εταίρους στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνέδριου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (WAIC) που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.

    Με επικεφαλής την UNIDO, η AIM Global θα προωθήσει τη σύμπραξη μεταξύ εταίρων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση τόσο της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) όσο και της ανάπτυξης της καινοτομίας  στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

    Απευθυνόμενος στο κοινό κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, ο κ. Gerd Müller, Γενικός Διευθυντής της UNIDO, ανέφερε: «Έχουμε όλοι κοινή ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης γίνονται με τρόπο ασφαλή, ηθικά και δεοντολογικά ορθό, βιώσιμο και συμπεριληπτικό. Η AIM Global αναγνωρίζει τη σημασία της γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των κρατών και των βιομηχανιών, και της διασφάλισης ότι κανένας τομέας δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την επανάστασή που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Η AIM Global θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του τοπίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελεί μια δύναμη στην υπηρεσία του κοινού καλού, όπου τα οφέλη της είναι θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους ανθρώπους, και όπου η καινοτομία θα ευδοκιμεί με σεβασμό στις κοινές μας αξίες».

    Ο κ. Gerd Müller, Γενικός Διευθυντής της UNIDO, τονίζει τη σημασία της συνεργασίας στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελεί μια δύναμη στην υπηρεσία του κοινού καλού

    «Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε στρατηγικό εταίρο της AIM Global. Σε στενή συνεργασία με την UNIDO και τους υπόλοιπους εταίρους της Συμμαχίας, η Huawei θα αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να δημιουργήσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της βιομηχανίας», δήλωσε η Vicky Zhang, Vice President Corporate Communications της Huawei. Και πρόσθεσε: «Η Huawei δημιουργεί ισχυρές υποδομές σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησης της υπολογιστικής τεχνολογίας και χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα σχεδιασμένα για συγκεκριμένες βιομηχανίες. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης που να εξυπηρετούν με αποτελεσματικότερο τρόπο το σύνολο των βιομηχανιών και ταυτόχρονα  να συμβάλουν θετικά στην επιστημονική έρευνα».

    Η συμμαχία θα επωφεληθεί από τα τοπικά δίκτυα και την εμπειρογνωμοσύνη των γραφείων προώθησης επενδύσεων και τεχνολογίας της UNIDO, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) παγκοσμίως. Η βαθύτερη κατανόηση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ σε διατομεακό επίπεδο θα ενισχύσει τη στρατηγική της AIM Global προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός της. Η UNIDO αναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει τις καινοτόμες προσπάθειες για βελτίωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Ο κ. Ciyong Zou, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της UNIDO, η κ. Vicky Zhang, Vice President Corporate Communications της Huawei, και άλλοι εταίροι κατά την επίσημη έναρξη της AIM Global

    Η AIM Global θα αποτελέσει μια πλατφόρμα συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και ανάπτυξης βέλτιστων πρακτικών που θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικούς τομείς:

    1. η AIM Global θα διευκολύνει την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης ειδικά σχεδιασμένων για τους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών,

    2. η Συμμαχία και οι εταίροι της θα δεσμευτούν για την ανάπτυξη και προώθηση ηθικών και δεοντολογικών κατευθυντήριων γραμμών για τη χρήση των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών. Αυτές θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικά καθώς και κοινωνικά κριτήρια,

    3. με τη βοήθεια της Συμμαχίας, η UNIDO επιδιώκει να παρέχει συστάσεις πολιτικής σε κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών. Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να οδηγήσει στην ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης,

    4. η AIM Global θα προωθήσει την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για τη χρήση των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

    Η Huawei θα υποστηρίξει ενεργά την AIM Global με περιπτωσιολογικές μελέτες με αντικείμενο  την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία, με πληροφορίες που προκύπτουν από εντατική  Ερευνά & Ανάπτυξη που υλοποιεί, καθώς και με τη διάθεση του παγκόσμιου δικτύου εμπειρογνωμόνων της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles