18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ζαλίζει το budget για τα Horizon Forbidden West και The Last of Us 2! Μάθετε πόσο κόστισαν

    Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία του gaming έχει “γιγαντωθεί” και είναι γνωστό ότι πλέον επενδύονται ασύλληπτα χρηματικά ποσά στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Φανταζόμασταν ότι μεγάλοι τίτλοι, όπως το The Last of Us ή Horizon Forbidden West απαίτησαν σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξή τους. Τώρα όμως γνωρίζουμε το ακριβές ποσό. Ετοιμαστείτε να ζαλιστείτε!

    Τα budgets για δύο κορυφαία first-party παιχνίδια του PlayStation έγιναν κατά λάθος γνωστά, μέσω της διαρροής ενός εγγράφου της Sony Interactive Entertainment. Οι προϋπολογισμοί έπρεπε να διορθωθούν, ωστόσο, οι αριθμοί μπορούν να διαβαστούν παρά το γεγονός αυτό. To έγγραφο αποκαλύπτει ότι το Horizon Forbidden West είχε budget 212 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε πέντε χρόνια ανάπτυξης και 300 υπαλλήλους.

    Το The Last of Us Part II κόστισε περίπου 220 εκατομμύρια για να γίνει πραγματικότητα και 200 full time εργαζομένων. Ο μεγάλος post-apocalyptic τίτλος βρισκόταν υπό ανάπτυξη από το 2014 μέχρι το 2020. Το Horizon Forbidden West κυκλοφόρησε για το PlayStation 5 και το PlayStation 4 το Φεβρουάριο του 2022, ενώ το The Last of Us Part II κυκλοφόρησε για το PlayStation τον Ιούνιο του 2020.

    Το έγγραφο παράλληλα υπογραμμίζει ότι το Call of Duty είναι “κρίσιμο” για την ανταγωνιστικότητα του PlayStation, αφού το franchise έχει “δεκάδες εκατομμύρια” παίκτες στο PlayStation.”Η σύγκριση ενός παιχνιδιού AAA με μια ταινία μεγάλου προϋπολογισμού του Χόλυγουντ είναι αντιπροσωπευτική, προκειμένου να γίνει κατανοητή η αφοσίωση στα franchise παιχνιδιών”, αναφέρει το έγγραφο. “Ενώ οι περισσότεροι θεατές μιας ταινίας θα την παρακολουθήσουν μία φορά, οι παίκτες ενός επιτυχημένου multiplayer παιχνιδιού AAA θα παίζουν συνεχώς. Ενώ μια ταινία μπορεί να διαρκέσει δύο ώρες, οι παίκτες ενός επιτυχημένου multiplayer παιχνιδιού AAA μπορούν να το παίξουν για εκατοντάδες ώρες το χρόνο”.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλάζει developer το Star Wars: The Old Republic – Απολύσεις ανακοίνωσε η BioWare (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles