18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    5 Resident Evil games που δεν θέλει να τα θυμάται… ούτε η Capcom!

    Η σειρά Resident Evil βαδίζει αισίως προς την 3η δεκαετία της ζωής της και αναμφίβολα από το 1996 που κυκλοφόρησε το πρώτο game, έχει καταφέρει να μεγαλώσει πολλές γενιές «γερών» gamers. Αυτή τη στιγμή βέβαια σύσσωμη η gaming community συζητάει για το Resident Evil 4, το remake το οποίο αν μη τι άλλο δικαιολογημένα έχει κάνει “ρεκόρ” ταυτόχρονων χρηστών στο Steam. Μέσα σε αυτά τα χρόνια σίγουρα θα υπήρξαν αρκετά Resident Evil games που χαράχθηκαν στη μνήμη σας, όπως για παράδειγμα το κλασικό πρώτο game της μυθικής σειράς ή το Resident Evil 2 ή ακόμη και τα μεταγενέστερα Biohazard και Village, τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

    Οι περισσότεροι gamers τείνουν να θυμούνται τους κορυφαίους τίτλους ενός franchise και πράγματι αυτό συμβαίνει και με τα περισσότερα Resident Evil games. Όμως υπήρξαν και ορισμένοι τίτλοι στο εμβληματικό franchise της Capcom που τα πήγαν τόσο χάλια που… ούτε η ίδια η Capcom, δεν θα ήθελε να τους θυμάται. Εμείς συγκεντρώσαμε τα Resident που απλώς… «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» και διαγράφηκαν για πάντα από τη μνήμη των gamers…

    Resident Evil Gaiden

    To Game Boy ανέκαθεν αποτελούσε μια φορητή κονσόλα ευρείας αποδοχής. Για αυτό λίγα ήταν τα μεγάλα gaming “franchises” που αντιστάθηκαν στη μεταφορά των τίτλων τους στην portable κονσόλα της Nintendo. Το Resident Evil Gaiden, που έκανε την εμφάνιση του στο Game Boy Color στα τέλη του 2001 ήταν ένα top-down survival horror, στο οποίο οι gamers αναλαμβάναν το ρόλο του Leon S. Kennedy. O ήρωας έπρεπε να επιβιώσει πάνω σε ένα πλοίο που ήταν γεμάτο από zombies… το παιχνίδι μάλλον δεν έμεινε στη μνήμη κανενός, σε σημείο μάλιστα η ίδια η Capcom να μην το θεωρεί… «κανόνα».

    Resident Evil Outbreak

    Πίσω στην εποχή του PS2, η Capcom στόχευε στο να δημιουργήσει ένα online multiplayer game που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας πρόγονος του εξαιρετικά πετυχημένου survival shooter Left 4 Dead της Valve. Οι περιορισμοί βέβαια που υπήρχαν στο Internet εκείνη την εποχή, μάλλον δεν βοηθήσαν και πολύ έτσι ώστε το εν λόγω game να προχωρήσει. H πρίζα από τους servers τραβήχτηκε το 2011, ωστόσο έκτοτε καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε κάποια στιγμή το Outbreak να… «ζωντανέψει» ξανά.

    R.E.: Operation Racoon City

    Οι δημιουργοί της Capcom πάντοτε είχαν όρεξη για… πειραματισμούς πάνω στη φόρμουλα των Resident games. Ωστόσο, παρά τις αγαθές προθέσεις των developers, αυτές οι προσπάθειες δεν στεφόντουσαν πάντοτε με επιτυχία. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του Operation Racoon City, ενός τίτλου που έκανε την εμφάνιση του πίσω στο μακρινό 2012. Επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα non-canon story telling, η Capcom στο Operation Racoon City επιχείρησε να εξιστορήσει ξανά τα γεγονότα των Resident Evil 2 και 3, μέσα από μια διαφορετική σκοπιά όμως που δεν εστίαζε στο third-person action κομμάτι, αλλά σε ένα gameplay τύπου SOCOM και Rainbow Six που απεικόνιζε τη δράση μέσα από ένα tactical shooter πρίσμα. Περίπου 10 χρόνια μετά λίγοι είναι οι gamers που το θυμούνται…

    Umbrella Corps

    Το Umbrella Corps ήταν μάλλον τόσο κακό που η ίδια η Capcom προτίμησε να μην συμπεριλάβει την ονομασία: Resident Evil στον τίτλο του. O εν λόγω τίτλος δεν θυμίζει σε τίποτα το γνωστό gaming franchise της Capcom αποτελώντας ένα κάκιστο run ‘n gun shooter χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αδυνατώντας να καλλιεργήσει και να μεταδώσει έναν fun factor στους gamers, μάλλον είναι καλύτερο να παραμείνει κλειδωμένο σε ένα συρτάρι.

    Resident Evil Survivor

    Το Resident Evil Survivor θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα «λάθος» από την αρχή μέχρι το τέλος του, ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για το πως δεν θα πρέπει να είναι ένα game που εντάσσεται στο σύμπαν του Resident. Κυκλοφόρησε για το PlayStation 1 και για να τρέξει έπρεπε ο gamers να είχε συνδέσει το light gun στην κονσόλα του. Χωρίς αυτό δεν… Μάλιστα, λόγω των θλιβερών γεγονότων στο Λύκειο του Columbine στις Η.Π.Α (που οδήγησαν στο θάνατο 13 άτομα), το light gun αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά, με αποτέλεσμα το «ασθενικό» Survivor να μείνει για πάντα στα αζήτητα. Τώρα γιατί απέκτησε sequel, αυτό είναι κάτι που μόνο η Capcom το γνωρίζει…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles