16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Anki Drive. Τα “επαναστατικά” AI ρομποτικά αυτοκινητάκια που ελέγχονται μέσω iOS

    Η Apple είχε εκπλήξει πολλούς όταν το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών της WWDC, εμφάνισε στη σκηνή την πρόταση ενός startup, τα εντυπωσιακά ρομποτικά αυτοκίνητα της Anki. Τώρα, τα “έξυπνα” Anki Drive παρουσιάζονται και επίσημα και θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα, μέσω των Apple Stores, από τις 23 Οκτωβρίου, με το starter kit να κοστίζει 199 δολάρια.

    Anki-Drive-Characters

    Πρόκεται για “toy cars”, τα οποία μπορούν να ελεγθούν με τη βοήθεια μίας iOS εφαρμογής, είναι, ωστόσο, πολύ πιο “έξυπνα” απ’ ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Έχοντας ιδιότητες που βασίζονται στην τεχνολογία ΑΙ (Artificial Intelligence), πρόκειται στην ουσία για ρομποτοειδή που μπορούν να “εκπαιδευτούν”, ώστε να ανιχνεύουν άλλα και να αλληλεπιδρούν μαζί τους σε μία αγωνιστική “πίστα”.

    Ο ιδρυτής και CEO της Anki, Boris Sofman, δημιούργησε τα “έξυπνα” αυτοκινητάκια του, έχοντας υπόψη πως τα πραγματικά παιχνίδια είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει και πολύ τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τα videogames η βιομηχανία των οποίων έχει εξελιχθεί ως μία  “επανάσταση”.

    Τα Anki είναι πραγματικά παιχνίδια, που όμως μπορούν να έχουν τη “νοημοσύνη” ενός videogame και να λειτουργούν σαν φυσικά αντικείμενα με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI. Πρακτικά, όσο περισσότερο παίζετε με το Anki, τόσο το αυτοκίνητο βελτιστοποιείται. Κάθε Anki car διαθέτει μικροελεγκτή 50MHz, η διαχείριση ωστόσο των εξελιγμένων αλγορίθμων ελέγχου του, πραγματοποιείται με τη βοήθεια της επεξεργαστικής ισχύος της συσκευής iOS.

    Anki-Drive-Starter-Kit

    Το Starter Kit των 199 δολαρίων έρχεται με ένα μεγάλο track mat από βινύλιο για να πραγματοποιείτε τους… “αγώνες” σας, ένα κίτρινο αυτοκινητάκι που ονομάζεται “Kourai” και ένα ασημί με την ονομασία “Boson”. Αν το επιθυμείτε, ωστόσο, μπορείτε να προμηθευτείτε επιπρόσθετα αυτοκίνητα έναντι 69 δολαρίων το καθένα (υπάρχει διαθέσιμο ακόμη το μπλε “Katal” αλλά και το κόκκινο “Rho). Το κάθε Anki car έρχεται, επιπλέον, με ένα εξαιρετικά ανθεκτικό pod φόρτισης, που έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδυάζει τη φορητότητα με την εμφάνιση.

    Μία “επαναστατική” πρόταση που μας παρουσιάζει τα “παιχνίδια” του μέλλοντος μας…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles