23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Αντίο NFC, καλώς όρισες UWB (Ultra Wide Band)!

    Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν στο spec list των νέων Galaxy S21 series, ένα πεδίο που γράφει “Ultra Wide Band support”, όσον αφορά τα S21+ και S21 Ultra. Το “μικρό” S21 δεν υποστηρίζει αυτό το νέο πρωτόκολλο σύνδεσης. Τι είναι, όμως, το UWB και πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί σε ένα χρήστη, σήμερα;

    Το UWB είναι ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας που η Samsung θεωρεί το “next big thing” στις τηλεπικοινωνίες. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Note 20 Ultra και φέτος γίνεται πιο… mainstream, καθώς θα το δούμε σε περισσότερα μοντέλα. Το UWB είναι σχεδιασμένο για μεταφορά δεδομένων με υψηλό ρυθμό, σε κοντινές αποστάσεις. Παρομοιάζεται με μια αρκετά βελτιωμένη εκδοχή του NFC, αλλά προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην υποκλοπή δεδομένων και την κακόβουλη χρήση, τα οποία είναι πολύ εύκολα με τη χρήση NFC.

    Η προσθήκη υποστήριξης UWB δε σημαίνει πως η Samsung θα εγκαταλείψει το NFC, καθώς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και ανεπτυγμένο ήδη σε ικανοποιητικό βαθμό, ως τεχνολογία. Αλλά θα επενδύσει στο UWB ως την τεχνολογία του μέλλοντος. Αυτή τη στιγμή, ένας κάτοχος S21+ ή Ultra μπορεί να επωφεληθεί από το UWB χρησιμοποιώντας το Android Nearby Share αλλά τη λειτουργία SmartThings Find της Samsung, ώστε να εντοπίζει εύκολα όλες τις συσκευές Samsung που μπορεί να κατέχει (π.χ. Galaxy Watch, IoT συσκευές κ.λπ.). To SmartThings Find σύντομα θα υπάρχει ενσωματωμένο και στο Android Auto για αυτοκίνητα.

    Το UWB μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των τεχνολογικών μας συσκευών, αρκεί να υιοθετηθεί ευρέως. Ο χρόνος θα δείξει αν θα το καταφέρει…

    [via]

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles