23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Άρχισαν τα… όργανα! Στα “σκαριά” μήνυση του Twitter στη Meta για το Threads

    Το τελευταίο διάστημα η ένταση μεταξύ του Elon Musk και του Mark Zuckerberg έχει αρχίσει να «φουντώνει». Η αλήθεια είναι ότι αναμέναμε να ξεσπάσει «μάχη» μεταξύ των ισχυρών ανδρών της τεχνολογίας, η οποία σίγουρα δε θα πραγματοποιείτο σε… ρινγκ, όπως ήθελαν οι φήμες, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Και πράγματι, έτσι έγινε! Μήλον της Έριδος αποτέλεσε το ολοκαίνουριο Threads της Meta, ένα social media, που έρχεται να εκμεταλλευτεί την τεράστια βάση χρηστών του Instagram και να «χτυπήσει» το Twitter, σε μια περίοδο που το μέσο του Musk αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Το Threads ξεκίνησε να λειτουργεί στις ΗΠΑ μόλις χτες, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου. Το Twitter όμως υποδέχτηκε το νέο προϊόν της Meta με μια ομάδα δικηγόρων σε… ετοιμότητα, κατηγορώντας το Zuckerberg για αθέμιτο ανταγωνισμό και… κλεψιά!

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σχετικές αναρτήσεις ο Musk: «Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η κλεψιά δεν είναι», υπονοώντας ότι η Meta προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter, προκειμένου να στήσει το Threads, οι οποίοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά της εταιρίας και σε άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες.

    Σχετική επιστολή, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

    Σίγουρα η υπόθεση έχει αρκετό… ψωμί και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Κανένας άλλωστε από τους δύο άντρες δε φημίζεται για τη διαλλακτικότητά του.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντίστροφη μέτρηση για το Instagram Threads – Σύντομα διαθέσιμο το Twitter της Meta

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles