16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει αυτοκαταστρεφόμενη σφαίρα!

    Ο στρατός των ΗΠΑ εργάζεται πάνω σε μία αυτοκαταστρεφόμενη σφαίρα που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παράπλευρων απωλειών.

    limited range projectile

    ‘Οπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ένας νέος τύπος σφαίρας έχει κατοχυρωθεί πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τους ερευνητές του U.S. Army Armament Research, Development and Engineering Center (ARDEC). Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη, αυτή η σφαίρα έχει σχεδιαστεί ώστε να αυτοκαταστρέφεται αφού διανύσει κάποια απόσταση.

    Οι τρεις μηχανικοί, Brian Kim, Mark Minisi και Stephen McFarlane, τιμήθηκαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την αυτοκαταστρεφόμενη σφαίρα που έχει ως στόχο να μειώσει τις “παράπλευρες απώλειες” – μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ότι αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται σαν αποτέλεσμα μιας ένοπλης αντιπαράθεσης. Η σφαίρα δεν καταστρέφει πραγματικά τον εαυτό της, αλλά διαθέτει ειδική επίστρωση που διαλύεται από την τριβή και η οποία λιώνει αργότερα τη σφαίρα εάν δε χτυπήσει έναν στόχο σε μια ορισμένη απόσταση.

    Η σφαίρα είναι σε στάδιο προανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια “απόδειξη της έννοιας”. Ωστόσο, οι ερευνητές του στρατού που εργάζονται σε αυτό το έργο πιστεύουν ότι πρέπει να καταλήξουν σε κάτι που θα “μειώσει την επίπτωση” του να είναι κανείς μέσα ή κοντά σε μια μάχη κατά τη διάρκεια της μάχης για τους μη συμμετέχοντες. Αυτό θα επιτρέψει στο στρατό και σε άλλες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να πολεμούν σε αστικές και άλλες πολυσύχναστες περιοχές, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών. Ωστόσο, δεδομένου ότι το έργο στερείται χρηματοδότησης, είναι απίθανο αυτή η “απόδειξη της έννοιας” να εμφανιστεί στο πεδίο της μάχης σύντομα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles