18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Digital detox: Αυτό είναι το ευρωπαϊκό νησί που απαγορεύονται τα smartphones

    Τα smartphones αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και οι περισσότεροι αδυνατούν να σκεφτούν ότι θα πάνε διακοπές χωρίς αυτά. Αλήθεια, εσύ θα μπορούσες να φανταστείς απόδραση σε κάποιο νησί χωρίς αναρτήσεις στα social media; Κάποιοι φαίνεται ότι μπορούν. Όσοι έχουν ανάγκη από ένα digital detox, πλέον έχουν το δικό τους προορισμό!

    Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζητά από τους επισκέπτες του να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους. Ο προορισμός βρίσκεται στη Φιλανδία και προσδοκά να γίνει η πρώτη phone-free τουριστική ζώνη.

    Κάθε καλοκαίρι, εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίζουν και μοιράζονται τις διακοπές τους στο διαδίκτυο. Αν όμως έχετε κουραστεί να σκέφτεστε τις τέλειες διακοπές του Instagram ή θέλετε να αποσυνδεθείτε από τα email εργασίας τις μέρες που βρίσκεστε εκτός γραφείου, τότε το Ulko-Tammio είναι ο προορισμός για εσάς. Το μικροσκοπικό νησί βρίσκεται στον ανατολικό κόλπο της Φινλανδίας και έχει αυτοανακηρυχθεί ζώνη «χωρίς κινητό». Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να διατηρήσουν τις έξυπνες συσκευές στην τσέπη τους και να αποσυνδεθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι το νησί διαθέτει σύγχρονο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

    Αποτελώντας μέρος του εθνικού πάρκου του Ανατολικού Κόλπου, το Ulko-Tammio είναι ακατοίκητο. Οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές ή καλύβες.  Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι είναι προαιρετικοί, θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να «επικεντρωθούν στη φύση» και να ξεφύγουν από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη. Υπάρχουν πολλά να κάνει κάποιος μόλις κλείσει το κινητό του.  Μονοπάτια πεζοπορίας ελίσσονται γύρω από τη βραχώδη ακτογραμμή και οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν σε πύργους παρατήρησης πουλιών για να δουν τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του νησιού.

    Το Ulko-Tammio είναι προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος ή μέσω των θαλάσσιων κρουαζιέρων που διοργανώνονται από το MeriSet.  Οι τουρίστες μπορούν επίσης να πάρουν θαλάσσιο ταξί από το Varissaari – ένα ιστορικό φρούριο του νησιού.

    Διαβάστε επίσης:

    John B. Goodenough: Έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” της μπαταρίας ιόντων λιθίου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles