23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται το «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης» – Επένδυση άνω του 1 δισ. δολαρίων

    Ο πρώην chief design officer της Apple, Jony Ive, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την OpenAI για την ανάπτυξη του «iPhone της τεχνητής νοημοσύνης», με χρηματοδότηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον CEO της Softbank, Masayoshi Son.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, θέλει να χρησιμοποιήσει την εταιρεία του Ive, την LoveFrom, για να αναπτύξει την πρώτη καταναλωτική συσκευή της OpenAI. Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει για το πώς θα μοιάζει ένα τέτοιο προϊόν, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο στούντιο του Ive στο Σαν Φρανσίσκο. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έγιναν αρχικά γνωστές μέσω προηγούμενου δημοσιεύματος.

    Σύμφωνα με τρία άτομα που φέρονται να διαθέτουν ενημέρωση επί του θέματος, ο Ive και ο Altman στοχεύουν να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα παρέχει μια «πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία χρήστη» για αλληλεπίδραση με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι δύο πλευρές εμπνεύστηκαν από το πώς η τεχνολογία της οθόνης αφής στο πρώτο iPhone έφερε επανάσταση στην αλληλεπίδρασή με το mobile internet.

    Ο Son προσφέρει χρηματοδότηση για την προσπάθεια και φέρεται να έχει πιέσει την Arm (στην οποία κατέχει το 90% των μετοχών) να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο συγκεκριμένο project.

    Ενώ ο Ive διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του πρώτου iPhone, ο πρώην σχεδιαστής της Apple έχει εκφράσει σημαντικές ανησυχίες στο παρελθόν. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times το 2018, είπε ότι η Apple έχει «ηθική ευθύνη» να μετριάσει την εθιστική φύση της τεχνολογίας και ότι οι τεχνολογικές εταιρείες θα πρέπει να προβλέπουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανεπιθύμητες συνέπειες κατά τον σχεδιασμό των προϊόντων.

    Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, η συνεργασία με την OpenAI θα μπορούσε να επιτρέψει στον Ive να βοηθήσει στη δημιουργία μιας διαδραστικής υπολογιστικής συσκευής που θα βασίζεται λιγότερο στις οθόνες. Ο Altman διαθέτει εμπειρία επί του θέματος, χάρη στις επενδύσεις του στην Humane -μια startup που συνιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple- η οποία αναπτύσσει μια φορητή συσκευή AI χωρίς οθόνη, που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα smartphone.

    Το έργο των Altman, Ive και Son βρίσκεται ακόμα στα αρχικά του στάδια και αναφέρεται πως βρίσκονται υπό εξέταση αρκετές ιδέες. Αν και καμία συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι λεπτομέρειες γύρω από το έργο είναι ελάχιστες, οι συζητήσεις λέγεται ότι είναι «σοβαρές».

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles