18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως σε πακέτο €43 δισ. για την παραγωγή ημιαγωγών

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως σε νομοσχέδιο που εγκρίνει πακέτο 43 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγής τσιπ στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Héctor Gómez Hernández, η κίνηση θα μειώσει σημαντικά την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από ξένες περιοχές για την ανάπτυξη ημιαγωγών και τελικά θα συμβάλει στην «αναγέννηση» ολόκληρης της βιομηχανίας.

    Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στην περιοχή, το πλάνο προβλέπει να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές. Επιπλέον, αναμένεται να ενισχύσει την έρευνα στην περιοχή στο βαθμό που θα είναι έτοιμη να καταπολεμήσει τις ελλείψεις ημιαγωγών που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.

    Το προηγούμενο έτος, η ΕΕ εξέφρασε την πρόθεσή της να καταστεί βασική βιομηχανία στην παραγωγή και ανάπτυξη ημιαγωγών. Ομοίως, η Intel ανακοίνωσε την επένδυσή της -ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων- στη Γερμανία και το Ισραήλ για την κατασκευή εργοστασίων τσιπ για τη διαφοροποίηση του τομέα δραστηριότητάς της. Στόχος είναι η αποφυγή της έλλειψης ημιαγωγών, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

    Στο μέλλον, ο νόμος πρόκειται να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την υπογραφή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου. Ο νόμος θα ψηφιστεί τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του.

    Διαβάστε επίσης:

    vivo V29 Lite: Ένας «βασιλιάς» στη mid-range κατηγορία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ακριβές ναυαρχίδες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles