19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Πωλείται η Disney στην Apple – Ποιες αλλαγές θα έφερνε μια τέτοια εξαγορά;

    Τον περασμένο χρόνο, το ενδιαφέρον μονοπώλησαν δύο τεράστιες εξαγορές. Αρχικά, είδαμε τον Elon Musk να αποκτά τελικά το Twitter, τη στιγμή που φαίνεται να πλησιάζουμε στο τέλος του “θρίλερ” εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft. Αμφότερα αποτελούν deals “μεγατόνων”. Όμως, φαίνεται πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, ειδικά αν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη φήμη που θέλει την Apple να αποκτά τη…Disney!

    Μπορεί να ακούγεται απίστευτο. Όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, φέρεται να θέλει να πουλήσει τον κολοσσό της ψυχαγωγίας στην Apple. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κεφαλή της εταιρείας έχει ήδη αποφασίσει την πώληση των τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων και πλέον εξετάζει την πώληση ολόκληρης της εταιρείας στην Apple, τον κυρίαρχο τεχνολογικό γίγαντα στον κόσμο. Εάν μια τέτοια συγχώνευση συμβεί πραγματικά, θα αναμορφώσει τη βιομηχανία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

    Κατ’ αρχάς, θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός streaming, που θα κατέχει την ατελείωτη βιβλιοθήκη περιεχομένου και τεχνογνωσίας της Disney. Δεδομένου ότι η εταιρεία του Tim Cook διαθέτει ήδη το Apple TV, η προσθήκη ολόκληρου του πακέτου της Disney, θα κάνει αμέσως την Apple τον μεγαλύτερο “παίκτη”. Δεύτερον, η συγχώνευση θα βοηθήσει την Disney να φτάσει τελικά σε ορισμένες τεράστιες αγορές, στις οποίες δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει ακόμα – την Κίνα, για παράδειγμα. Ενώ η Disney απέτυχε εκεί, η Apple έχει ισχυρή παρουσία στη χώρα. Αφού σφραγιστεί η συμφωνία, ο Μίκυ και οι φίλοι του θα μπουν στην κινεζική αγορά σε χρόνο μηδέν, ενισχύοντας τα οικονομικά της εταιρείας. Δυστυχώς, η συγχώνευση δύο εταιρειών συχνά συνοδεύεται από μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και αυτή μπορεί να οδηγήσει σε… καταστροφή. Τόσο η Apple όσο και η Disney είναι τεράστιοι εργοδότες και η μείωση του εργατικού δυναμικού τους λόγω της ενοποίησης των δραστηριοτήτων θα δημιουργούσε χιλιάδες ανέργους.

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα. Πρόκειται κυρίως για φήμες. Ακόμη και αν οι δύο εταιρείες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτή τη συμφωνία συγχώνευσης, είναι πιθανό οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να τους το απαγορεύσουν λόγω του τεράστιου μεγέθους του μεριδίου αγοράς που θα καταλάμβαναν μαζί. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη αποτρέψει παρόμοιες συγχωνεύσεις με βάση τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς στο παρελθόν.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο wearable αναπτύσσει η Samsung – Προσεχώς το Galaxy Ring! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles