18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Γυρίζουν την “πλάτη” οι celebrities στο Twitter!

    Ο Έλον Μασκ αποτελεί τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη και είναι λογικό η κάθε του κίνηση να επηρεάζει τις εξελίξεις. Για κάποιο λόγο, που προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρος, αποφάσισε ένα πρωί να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter, καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 44 δισ. δολαρίων. Η επένδυση αυτή του Μασκ έχει δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα όχι μόνο σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες αλλά και σε αρκετούς celebrities.

    Οι επικριτές του Μασκ

    Πιο αναλυτικά, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει αρκετούς επικριτές, τους οποίους και κάλεσε να παραμείνουν στο Twitter μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να αλλάξουν μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή τους με το νέο καθεστώς του μέσου. Συγκεκριμένα, η πρώτη σταρ υψηλού προφίλ που είπε ότι θα εγκαταλείψει την πλατφόρμα ήταν η Αγγλίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Τζαμίλα Τζαμίλ, η οποία είπε ότι φοβάται πώς θα αλλάξει το περιβάλλον υπό την ιδιοκτησία του Μασκ. Την ίδια στιγμή, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Succession» Τζ. Σμιθ Κάμερον υπονόησε ότι θα στραφεί σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λόγω της εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

    Παράλληλα, η Έιμι Σισκάιντ ακτιβίστρια και συγγραφέας ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμη για επικοινωνία μέσω Facebook «μέχρι να έρθει κάτι καλύτερο». Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της να αποχωρήσει από το Twitter, έγραψε: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο παρέχω εδώ πηγαίνει κατευθείαν στον πλουτισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος νομίζω ότι είναι απολύτως απαίσιος».

    Η συγγραφέας πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι πλέον μια δημόσια εταιρεία. Κάθε ανάρτηση που κάνετε εδώ είναι δωρεάν περιεχόμενο για να πλουτίσετε έναν άνθρωπο. Ελέγχει απόλυτα και δεν απαντά σε κανέναν. Δεν τον βλέπω ως ψυχικά σταθερό άτομο».

    Εκτοξεύτηκε η πλατφόρμα Mastodon

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση ότι ο Μασκ είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του Twitter έστρεψε πολλούς χρήστες στην πλατφόρμα Mastodon, που είδε τα νούμερα από τις εγγραφές νέων χρηστών να «εκτοξεύονται». Το κοινωνικό δίκτυο Mastodon λειτουργεί περίπου όπως το Twitter και αποτελείται από πολλούς ανεξάρτητους διακομιστές, οι οποίοι λειτουργούν χρησιμοποιώντας δικούς τους κανόνες, μπορούν όμως να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρχοντας του Twitter ο Έλον Μασκ! Εξαγοράζει την πλατφόρμα για 44 δισ. δολάρια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles